Вероятният бъдещ премиер на Косово и лидер на движение Самоопределение

...
Вероятният бъдещ премиер на Косово и лидер на движение Самоопределение
Коментари Харесай

Косово мисли за федерация с Албания

Вероятният предстоящ министър председател на Косово и водач на придвижване „ Самоопределение ” Албин Курти, съобщи, че националното обединяване на албанците не може да се реализира в границите на Европейски Съюз, само че може да се намерения върху концепцията за основаване на федерация. „ Европейският съюз е мястото, където ще се присъединим към датчаните, австрийците и испанците. Нашият съюз би трябвало да се случи тук ”, съобщи Курти, пред от Коха.нет, представена от БГНЕС.
Косово и Албания би трябвало да се сближават, да се интегрират в името на концепцията за федерация, какъвто е казусът с Германия – с децентрализирани институции, счита Курти.
„ Бихме имали Институт по история в Призрен, Университет по изкуствата в Пея, Минно-геоложки факултет в Митровица, по туризма в Дуръс или Вльора, Конституционният съд може да е със седалище в Шкодра ”, развива тезата си Курти.
Албин Курти разгласи, че в случай че бъде определен за министър-председател, ще почита знаците на Косово, които е подлагал на критика, само че по време на срещи с политици от Албания „ няма да гледа кое знаме от коя страна е сложено – националното или държавното ”.
Той ще работи за основаване на общ пазар с Албания, общ указател на стопанските действия, взаимна държавна комисия за външни работи и други.
Курти разгласи, че му следва да се срещне с водачите на спечелилия второ място на изборите Демократичен съюз Иса Мустава и Вьоса Османи. Според него държавното управление би трябвало да има единствено 12 министри, а във връзка с митническите сборове за сръбски артикули счита, че след приемането на реципрочна мярка, въведеното от предходното държавно управление 100-процентно нарастване на митата за създадени в Сърбия артикули, ще бъде отстранено.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР