Вероника Наямбара си спомня нощта, когато 14-годишната ѝ дъщеря изчезва

...
Вероника Наямбара си спомня нощта, когато 14-годишната ѝ дъщеря изчезва
Коментари Харесай

Хиляди деца в Кения са безследно изчезнали: Как една фондация се бори да поддържа надеждата жива

Вероника Наямбара си спомня нощта, когато 14-годишната ѝ щерка изчезва от техния дом в Кения. Момичето е било в учебна почивка. Хиляди родители в Кения споделят тази орис на тревога и незнание – децата са им изчезнали поради отвличания, принуждение или при други неизяснени условия, съобщи Voice of America (VOA).

Неправителствената организация Missing Child Kenya обаче се пробва да се бори с този проблем, като употребява криминалистични технологии и принадлежности, като прави фотороботи на изчезналите деца по какъв начин биха изглеждали в този момент. Така се пробват да вдъхнат вяра на обезкуражените родители.

Фондацията също по този начин популяризира фотосите по обществените мрежи и канали на разнообразни общности с вярата, че някои от децата ще бъдат открити живи.

Над хиляда деца са били открити посредством организацията от 2016 година насам и те още веднъж са събрани със фамилиите си. Други 28 деца са били открити мъртви, други 151, които също са били открити, са били поети под крилото на страната.

Според Международния център за изчезнали и експлоатирани деца, споровете в страните разпокъсва от ден на ден фамилии и отделя децата от родителите, като усилва броя на изчезнали малолетни или малолетни лица.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР