Веригите у нас масово закъсаха за персонал. В момента се

...
Веригите у нас масово закъсаха за персонал. В момента се
Коментари Харесай

Веригите го закъсаха, ето какво се случва в хипермаркетите в цяла България

Веригите у нас всеобщо закъсаха за личен състав. В момента се търсят магазинери за 3 бона заплата, посочило изследване на „ Телеграф “. Дефицит има на касиери, продавачи, помощник-управители, както и на сервитьори и водачи. Най-много свободни работни места има в супермаркетите.

Надница

Най-висока е надницата, която се предлага за помощник-управителите в хипермаркетите. До 3300 лева стига заплатата им, като измежду условията е висше обучение и компютърна просветеност. Ще ви наемат на сходна позиция, в случай че сте имали най-малко 2 години опит в областта на бързооборотните артикули. За касиерите и продавачите зад щандовете във веригите не се изисква висше обучение, а заплатата е над 2100 лева

Единственото изискване е да сте ухилен и общителен с клиентите, показват работодатели. В друга верига дават към 1800 лева и се изисква само главно обучение.

В множеството хипермаркети дават на чиновниците си настрана от месечното заплащане ваучери за храна и безвъзмезден топъл обяд на работното място. Въпреки това мъчно се намират искащи да продават сирена и маслини зад щандовете, както и да подреждат регалите, споделиха шефове на вериги.

Дефицит

Освен на чиновници във веригите има недостиг и в областта на туризма. Най-много се търсят бармани и сервитьори. Причината е, че доста от тези фрагменти отпътуват да работят в чужбина за повече пари. В момента има доста свободни позиции за служащи в заведения и в София, и по курортите на морето.

Сред предложенията е позиция за сервитьор в ресторант градина в столицата. Работи се на смени, а заплатата е 3000 лева месечно плюс бакшиши. Търсят се и доста интернационалните водачи. За транспортьор с категория Е+C дават по 35 стотинки на изминат километър, като дистанцията е България – Австрия, само че в допълнение се пътува и до Чехия, Унгария, Словакия, Германия, Нидерландия, Франция и други

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР