Веригата за бързо хранене McDonald`s в Китай обяви, че стартира

...
Веригата за бързо хранене McDonald`s в Китай обяви, че стартира
Коментари Харесай

Яж и тренирай: Поставиха велотренажори в ресторанти на McDonald’s в Китай

Веригата за бързо хранене McDonald`s в Китай разгласи, че започва програмата Upcycle for Good в няколко свои ресторанта в страната, оповестява Hypebeast. 

Проектът започва пилотно в два ресторанта от веригата - в Гуандун и Шанхай, където на посетителите бе препоръчано да въртят педали, до момента в който се хранят. Вместо седалки, към масите са инсталирани велотренажори.

В случай, че опитът е сполучлив, такива симулатори могат да се появят в други точки на мрежата. Според представители на компанията програмата е отговор на политиката на държавното управление за понижаване на въглеродните излъчвания.

Самите тренажори са направени от рециклирана пластмаса и с изключение на занимателното си и екологично предопределение могат да понижат и възприятието за виновност на посетителите за концепцията да си поръчват фастфууд, прибавят от китайското поделение на веригата. „ Освен това в процеса на въртене на педалите се генерира екологично чисто електричество, с помощта на което всеки клиент може елементарно да зареди своята джаджа “, прибавят от компанията.

Сред петте най-големи замърсители на планетата - Китай, Съединени американски щати, Индия, Русия и Япония, първият се оказва най-опасният за планетата. 33% от излъчванията на Китай идват от енергийните доставки и това я прави страната с максимален дял в това отношение. Декарбонизирането на бранша изисква затваряне на хиляди въглищни електроцентрали и фрапантно увеличение на възобновимите източници. Строителството и производството на стомана са други замърсяващи промишлености в Китай, на които надлежно се падат 30 и 21 % от излъчванията.

Китай чака да реализира въглероден индиферентност до 2060 година, само че остава една от дребното страни, които не са показали обновени проекти за декарбонизация.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР