Веригата мебелни магазини IKEA представи новата серия KRYDDA/VÄXER за домашна

...
Веригата мебелни магазини IKEA представи новата серия KRYDDA/VÄXER за домашна
Коментари Харесай

IKEA предлага комплекти за целогодишно домашно отглеждане на зеленчуци

Веригата мебелни магазини IKEA показа новата серия KRYDDA/VÄXER за домашна хидропоникка. Поставките могат да бъдат оставени в кухнята и целогодишно да оферират на фамилията маруля и други зеленчуци, които порастват на място.

Един KRYDDA/VÄXER комплект включва табла с места за растенията, в които се налива вода и се прибавят торове. Зелените растения израстват посредством хидропоника – изключително известният напоследък способ за развъждане на растения без почва. Достатъчни са хранителен разтвор и светлина.



Семената на растенията се слагат в специфични тампони от абсорбиращ материал, които гълтам течността и непрестанно овлажняват семената и не им дават да изсъхнат.

Когато семената покълнят, би трябвало да се слагат в специфични кошнички, запълнени с пемза. В структурата са вградени мощни светодиодни лампи, благодарение на които растежът продължава цяла година, 24 часа в денонощието. Единственото, което се изисква от притежателя на KRYDDA/VÄXER е да следи равнището на водата благодарение на плаващия датчик на „домашната ферма“ и да да обезпечава електрическа сила за осветителните лампи.



Цената на комплектите KRYDDA/VÄXER не е оповестена, само че надали ще е доста висока.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР