Венцислав Велев от 11 в клас на МГ Баба Тонка“

...
Венцислав Велев от 11 в клас на МГ Баба Тонка“
Коментари Харесай

Ученик от МГ представя България на Международната олимпиада по философия във Финландия

Венцислав Велев от 11 в клас на МГ „ Баба Тонка “ е класиран за Международната олимпиада по философия, където ще показа страната ни. Тя ще се организира от 16 до 19 май в Хелзинки, Финландия.

След като сполучливо минава регионалния кръг, в който вземат участие 1082 възпитаници от цялата страна, бива позволен до народен кръг на олимпиадата. 36-ата ученическа философска олимпиада се организира в град Копривщица от 29 до 31 март. На националния кръг участниците вземат решение тест с въпроси от история на философията и пишат есе. До финалната конкуренция стигат 72 възпитаници от цялата страна, разпределени в две възрастови групи. Разсъжденията на Венцислав върху откъс на Бенедикт Спиноза са оценени високо от Националната комисия и той намира място в разширения народен тим. Десетте най-успешно показали се възпитаници, вземат присъединяване в подготовката за лъчение на националния тим. Трима от десетте позволени са ученици на МГ „ Баба Тонка “. След шестдневна усилена теоретична подготовка в Националният STEM център към МОН, младите философи мерят сили и пазят аргументирано своите хрумвания пред Националната комисия. Формулирането на тематична конструкция с теза и причини по тематика на Имануел Кант, носят на Венцислав триумф и той е класиран за финалната конкуренция.

Провеждането на Международната олимпиада е под егидата на Международната организация на философските общества (IPO) и в нея вземат участие възпитаници от към 60 страни.

Отборът, който ще показа България на влиятелния конгрес в Хелзинки се състои от двама възпитаници. След повече от дванадесет години, Русе ще има собствен представител, който почтено да отбрани името на своето учебно заведение, роден град и България.

Научен началник на Венцислав Велев е доктор Миглена Дамянова-Радойска.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР