Венцислав Арсов е новият старши треньор на Рилски спортист (Самоков),

...
Венцислав Арсов е новият старши треньор на Рилски спортист (Самоков),
Коментари Харесай

Легенда на Локо Сф поема Рилски спортист

Венцислав Арсов е новият старши треньор на Рилски състезател (Самоков), оповестява формалната страница на клуба от Югозападната трета лига. Арсов заменя подалия оставка преди няколко дни локален експерт Петър Аджов.

След шест изиграни кръга самоковци заемат 11-о място в класирането със 7 точки, извоювани от две победи и едно тъждество. Дебютът на новия треньор ще бъде в събота при тежкото посещение на Септември (Симитли).

Като футболист Венцислав Арсов има богата кариера, като най-дълго играе за Локомотив (София), където минава от родния си Левски, играл там за мъжете (1971-1972). Следват 11 години в Локомотив (София) (1972-1983), както и три сезона в и Омония (Никозия, Кипър) (1983-1985). Има 265 мача и 38 гола в "А " група (253 мача с 36 гола за Локомотив и 12 мача с 2 гола за Левски).

С тима на Локомотив е първенец на България през 1978 и притежател на купата на страната през 1982 година Шампион на Кипър с Омония през 1983, 1984 и 1985 година Има 3 мача за националния тим. За Локомотив има 14 мача в евротурнирите (3 за КЕШ, 4 за КНК и 8 за купата на УЕФА). За Омония (Никозия) има 6 мача и 1 гол (срещу ЦСКА) за КЕШ.

След привършване на кариерата си за известно време е помощник-треньор, както и треньор на първия тим на "червено-черните ". Работил е в Кипър, където е бил отпред на Олимпиакос (Никозия), на други кипърски тимове, в португалския Шавеш (Португалия). Бил е треньор и на Миньор (Перник), Кремиковци, Чавдар (Бяла Слатина) и Септември, както и на Вихър (Горубляне), играещ през 2007-а година в Западната "Б " група. След това тимът сменя името си на Академик (София), а Арсов напуща Академик 1 мач преди края на есенния полусезон./ БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР