Венко Сабрутев в депутатът от „Продължаваme промяната“, който е коментирал

...
Венко Сабрутев в депутатът от „Продължаваme промяната“, който е коментирал
Коментари Харесай

Сабутев: Коментирах пост в чужбина с Каримански

Венко Сабрутев в депутатът от „ Продължаваme смяната “, който е коментирал с Любомир Каримански друго постове от този на началник на Българска народна банка. Според него, обаче това не е предложение или разпределяне на постове, а полемика и опит за излизане от обстановка.

„ Коментирахме поста за представител на България за Световната банка, само че това не е разпределяне на постове, а полемика вътре в обединението. Това което говорихме и двамата да се отдръпват, както Гюров, по този начин и той, а Каримански съобщи, че би трябвало да приказва със Слави и Тошко “, съобщи Сабутов.

„ Ние потърсихме най-подходящия претендент за тази позиция, като гуверньорът би трябвало да има безупречна известност и богата процедура “, сподели още депутатът пред Нова телевизия.

Той е безапелационен, че задачата на Политическа партия е била да се откри обединителна кандидатура. Според него не е имало предварителна спогодба Любомир Каримански да бъде назначен като гуверньор на Българска народна банка.

„ Със сигурност не сме предложили Андрей Гюров в последния миг, бяха спазени всички законови периоди. Ние нямаме подозрение в експертизата на Каримански, само че имаше голям брой информации, които подлагат под подозрение неговите морални качества “, сподели той.

Според него не може опозицията да взема решение кой ще бъде началник на Българска народна банка, като институцията е и главен инструмент за битка с корупцията.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР