Венислав спасява кожата след 53 дни в плен между живота

...
Венислав спасява кожата след 53 дни в плен между живота
Коментари Харесай

Шокиращата изповед на бизнесмена Венислав Величков, похитен от „Наглите“

Венислав избавя кожата след 53 дни в плен сред живота и гибелта. Предприемачът е на 37 години, когато е спо­летян от нещастието да стане плебей на похитите­лите, които разполагат с живота му всеки час от близо двумесечния плен, без да знае дали изобщо ще оцелее…
Венислав е доктор по обучение, развива сполучлив фармацевтичен бизнес, който носи пол­зи, Видими за общество­то. Бизнесменът не е же­нен, има сестра Герга­на, която учи и живее в Съединени американски щати, където се омъжва и по този начин не се завръща в България.

Семейство Величкови е прекомерно заможно. Притежава де­сетки парцели в кварталите „ Лозенец “ и „ Драгалевци “. Бащата Вене Величков е потомствен строител, май­ката Дочка Величкова е извънредно учтив и етичен човек, преподава­тел в горните класове на елитна столична гимна­зия.

В бизнеса с лекар­ства Венислав е съдруж­ник с Боян и Димитър, тримата изнасят илачи в Сърбия, Македония, Русия и Унгария. Бизнесът им е напълно законен, заплащат цялостните осигуров­ки на чиновниците си.

До съдружника на Ве­нислав – Димитър, който имал връзки в полицията, нееднократно достигала информация за вероятно готвеното нападение. Ве­личков обаче се съмнявал – няма причина да посег­нат на него.

Въпреки това се стига до най-лошото. На 5 ноември 2008 година към 18 часа на „ Симеоновско шосе “ Ве­нислав Величков е отвлечен. Докато ръководи своето „ Порше Кайен “, тъ­мен джип ненадейно го приклещва и стопира. В непосредственост се оказала и „ патрулка “, откъдето изскочили фал­шиви униформени, които за минути му поставят белез­ници. Следват бързи уда­ри с палки, след това мъжът е вкаран в колата, която потегля в незнайна по­сока. По-късно се разби­ра, че през целия плен е държан в къща наоколо до местността Камбаните.

Поисканият от семей­ството откуп е 2 милиона лв.. Започват тежки и мъчителни договаряния, които протичат на три тура.

Първите десетина дни с него се държат като с изгнаник. Венислав е обичай няколко пъти, връзват го за леглото, поставят окови на ръцете и краката му, тиксо на устата, марля и бинтове на очите. През ця­лото време предприемачът е защитаван от осем индивида на смени по 4 души.

Една вечер единият от „ надзирателите “ му го пре­бива грубо – не му бил приветлив, тъй като бил паралия.„ Ти знаеш ли, че до момента в който се фукаш с такива коли и си харчиш милионите, аз няма какво да хапвам, бе “, крещял един от изродите, явно пийнал. Млатил го с палка по ходилата, което води до жестоки болки. В изблик на садизъм „ Наглите “ му отрязали част от дясното ухо, което изпратили на родителите му, с цел да ги подканят по-скоро да съберат парите за откупа.

Венислав самичък се превързвал, като ги молил за антибиотик, риванол и алкохол. Заради издевателството припадал няколко пъти. „ В един миг в действителност си мислех, че ще умра “, споделя по-късно той. В стаята-килия уродите му оставили гърне, което употребил като тоалетна, което воняло ужасяващо. През това време майка му Дочка Величкова неисто­во търси парите. За да събере по-скоро сумата, сащисаната жена прода­ва два жилището. Така събира 208 000 евро, които предава на бандитите. В началото на март 2009 година най-накрая е освободен.

Заради неописуемите гаври той отпътува да се лекува в най-елитната кли­ника в Германия, където е диагностициран с тежко шоково депресивно раз­стройство. Заедно с него са и родителите му. Домът им в „ Лозенец “ опустява за дълго, а къщата в Си­меоново е сложена под защита.

За година преме­ждия с „ Наглите “ бизне­сът с медикаменти изцяло замира. Венислав и до през днешния ден е в потрес от случката. Поч­ти няма ден, в който да не се сеща за особеното положение сред живота и гибелта, в което се на­мирал цели 53 дни, написа в. „ Таблоид “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР