Венецуелското правителство съобщи, че в Каракас е пристигнала дипломатическа мисия

...
Венецуелското правителство съобщи, че в Каракас е пристигнала дипломатическа мисия
Коментари Харесай

Ирански дипломати договарят с Венецуела откриването на търговска въздушна линия

Венецуелското държавно управление заяви, че в Каракас е пристигнала дипломатическа задача от Иран за да контракти откриването на комерсиална въздушна линия сред двете страни, съобщи Франс прес.

Иранската делегация се оглавява от съветника на външния министър и общоприет шеф за Америка в министерството Мохсен Бахарванд, съобщи пред публицисти министърът на външните работи на Венецуела Хорхе Ареаса.

Според министъра опцията за въздушна връзка сред Техеран и Каракас се разисква от дълго време в договарянията с Иран и този път делегацията е пристигнала с оглед " развиване на нещата след договореностите ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Председателят на Народното събрание Хуан Гуайдо, приет за краткотраен президент от петдесетина страни, в това число Съединени американски щати, изрази съмнения, че държавното управление преследва друга цел. " Режимът продължава геополитическата си игра ", с цел да " покаже, че получава поддръжка, каквато няма ", съобщи той и добави, че Народното събрание ще проверява случая.

Реагира и американският сенатор Марко Рубио, остро критикуващ венецуелския президент: " Освен в случай че Иран не стане ненадейно значим източник на туристи от чужбина, това сочи още един път, че режимът на Мадуро е опасност за националната сигурност на Съединени американски щати ", написа той в Туитър.

По думите на Ареаса Венецуела задълбочава връзките си с " другарски " страни като Русия и Иран " в миг на нападателни дейности " от страна на администрацията на Доналд Тръмп, упрекван от Каракас, че дирижира дестабилизацията на петролната страна.

Иран, Русия, Китай и Турция поддържаха Николас Мадуро в борбата му за власт с Хуан Гуайдо, напомня Агенция Франс Прес.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР