Венецуелският президент Николас Мадуро потвърди, че властите в страната преговарят

...
Венецуелският президент Николас Мадуро потвърди, че властите в страната преговарят
Коментари Харесай

Мадуро потвърди, че преговаря с Тръмп от месеци

Венецуелският президент Николас Мадуро удостовери, че управляващите в страната договарят с представители на екип на Белия дом.

Разговорите се водят " от месеци ", " с експлицитното ми и директно позволение ", съобщи той.

В послание пред венецуелците той посочи, че е имало такива " контакти " с администрацията на американския държавен глава Доналд Тръмп по няколко канала.

Американски медии пишат за това в последно време. Според техни изявления главен участник в разговора е Диосдадо Кабейо, 56-годишният ръководител на венецуелското Национално учредително заседание (венецуелския еквивалент на Велико национално заседание - проправителствен орган, определен, с цел да сформира нова конституция). Материал на " Асошиейтед прес " обясняваше, че Кабейо се е срещнал със съветника на Тръмп за Латинска Америка.

Не се загатват съответни резултати в разговора, а самият Кабейо отхвърли изявленията като " неистина " на " доста арогантната империя ".



" Вярно е, " сподели обаче Мадуро. " И това не е нещо ново. Както диря разговора във Венецуела, по този начин желая да се уверя, че президентът Доналд Тръмп в действителност слуша Венецуела и слуша истината за боливарската гражданска война... а не продаваната лъжлива Венецуела. " По думите му всеки сяда на масата със " своята истина ".

През януари Хуан Гуайдо, ръководителят на опозиционно насочения парламент, се разгласи за президент и бе приет от десетки страни, измежду тях Съединени американски щати и Англия. Опитите му да получи властта фактически и да аргументи срутване на чависткото държавно управление на Мадуро обаче към този момент са несполучливи. Между опозицията и чавистите текат договаряния с посредничеството на Норвегия, само че не е известно те да са дали резултати.

Междувременно за четири години икономическа рецесия над 4 млн. венецуелци са избягали от богатата на нефт страна. Само от ноември 2018 година до момента милион души са създали тази стъпка.

В началото на месеца Тръмп, който се афишира за гневен съперник на Мадуро, усили натиска против чавистите с нови наказания.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Кризата във Венецуела (113)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР