Венецуелският президент Николас Мадуро отхвърли "шантажа" на Европейския съюз, който

...
Венецуелският президент Николас Мадуро отхвърли "шантажа" на Европейския съюз, който
Коментари Харесай

Мадуро отхвърли изнудването на ЕС и заплахата с нови санкции срещу режима

Венецуелският президент Николас Мадуро отхвърли "шантажа " на Европейския съюз, който заплаши да наложи нови наказания на режима, в случай че договарянията сред властта и опозицията не дадат резултат, съобщи Франс прес.

В Барбадос, на Карибите, се водят договаряния с посредничеството на Норвегия сред делегация на държавното управление на президента Мадуро и на опозицията, управлявана от Хуан Гуайдо, приет от към 50 страни за краткотраен президент на Венецуела.

Във вторник Върховният представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Федерика Могерини, съобщи, че Европейски Съюз ще разшири още глобите си против режима на Мадуро, в случай че договарянията не реализиран съответен резултат.

"Госпожа Могерини пожела да упражни шантаж върху разговора. Намирам изказванията й за скандални и ненормални ", сподели Мадуро в излъчено по държавната телевизия изказване.

Венецуела няма да се поддаде на безстопанствен напън или шантаж. Диалогът ще напредва с темпото, с което би трябвало да напредва, акцентира президентът.

Венецуела е подготвена да устои на всеки шантаж, без значение дали той идва от Европейски Съюз или Съединени американски щати, добави той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР