Венецуелският опозиционен лидер Мария Корина Мачадо има огромна преднина при

...
Венецуелският опозиционен лидер Мария Корина Мачадо има огромна преднина при
Коментари Харесай

Мачадо води на първичните избори във Венецуела

Венецуелският опозиционен водач Мария Корина Мачадо има голяма преднина при преброяването на гласовете в понеделник вечерта за в южноамериканската страна. Тя получава 92,56% поддръжка при близо 65% от преброени бюлетини, оповестява " Ройтерс ".

Мачадо разгласи победа през нощта, откакто първичното преброяван е на към една четвърт от подадените бюлетини в неделното съревнование сподели, че тя е спечелила с сходна разлика.

Припомняме, че на Мария Корина Мачадо, водач на опозицията във Венецуела, бе неразрешено през юли

Предишната възбрана на Мачадо бе удължена, откакто тя е подкрепила американските наказания против държавното управление на Мадуро и по-специално против някогашния опозиционен водач Хуан Гуайдо.

Според Мачадо с тази възбрана Мадуро е посочил, че държавното управление му се е " провалило ". " Това демонстрира единствено едно нещо: те знаят, че са били победени. Бих споделила на режима: " Отчаянието е доста неприятен консултант ", а наподобява, че те са доста обезверени, защото вършат неточност след неточност ", съобщи опозиционният водач.

Мачадо води в допитването за предварителните президентски избори измежду 13 претенденти, като наред с други изпреварва и сегашния венецуелски водач Николас Мадуро.
 Венецуела възобновява доставките на нефт след повдигането на глобите
Венецуела възобновява доставките на нефт след повдигането на глобите

Но Съединени американски щати не анулираха всички ограничавания

На различен опозиционен претендент, някогашния губернатор на щата Миранда Енрике Каприлес, също беше неразрешено да се кандидатира за поста в продължение на 15 години.

Допитване, извършено от компанията ORC Consultores, сподели, че Мачадо ще завоюва 46,4% от гласовете през май 2023 година, спрямо 35,4% през ноември 2022 година

Очаква се президентските избори във Венецуела да се проведат през 2024 година

След оповестяването на политическо съглашение сред представители на Мадуро и Единната платформа, САЩ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР