Венецуелските военноморски сили са заплашили да стрелят по кораб с

...
Венецуелските военноморски сили са заплашили да стрелят по кораб с
Коментари Харесай

Камиони с помощи за Венецуела се връщат в Колумбия

Венецуелските военноморски сили са заплашили да стрелят по транспортен съд с филантропична помощ , потеглил от американската територия Пуерто Рико, заяви губернаторът Рикардо Росейо.

Корабът отплава от американска територия за Венецуела във вторник . " Тази опасност е тежко посягане против мирна филантропична задача , водена от американски жители. Това е неприлично и недопустимо ", акцентира губернаторът, добавяйки, че е уведомил Вашингтон.

" Поддържаме контакт, с цел да определим идващите дейности ", заяви Росейо. През октомври предходната година той подписа съглашение с венецуелската съпротива , съгласно което Пуерто Рико е подготвен да стане хазаин на възможни договаряния, целящи " спретнат преход " във Венецуела.
 
Truck loaded with humanitarian aid set on fire at Venezuela-Colombia border
— CGTN (@CGTNOfficial)
Говорителят на Съвета за национална сигурност в Белия дом Гарет Маркис дефинира в Туитър като нечовечно унищожаването на жизненоважната филантропична помощ, предопределена за Венецуела. " Мадуро и неговите главорези взеха решение да подпалят и унищожат жизненоважна филантропична помощ, предопределена за народа на Венецуела, вместо да разрешат на (венецуелския опозиционен водач Хуан) Гуайдо и неговия екип да я доставят от Колумбия. Мадуро потвърди още веднъж своята нелегитимност и безсърдечност ", съобщи Маркис в обществената мрежа, добавяйки фотография на пламнал камион.
 
Maduro and his thugs have chosen to burn and destroy vital humanitarian aid meant to help the people of Venezuela, rather than let Guiado and his team deliver it from Colombia. Again, Maduro proves his illegitimacy and his inhumanity.
— Garrett Marquis (@GMarquis45)
В същото време броят на членовете на венецуелските сили за сигурност, дезертирали в Колумбия, доближи 60 души , заяви колумбийската имиграционна работа.-->

Колумбийското държавно управление от своя страна подреди на камионите с помощи за Венецуела да се върнат в складовете .

Мирната филантропична акция беше прекратена поради непропорционалните и насилствени дейности на венецуелската страна, ръководена от узурпаторския режим на Николас Мадуро, заяви колумбийският външен министър Карлос Олмес Трухильо. Той добави, че в резултат на дейностите на венецуелските сили за сигурност са били ранени 285 души, в това число 30 колумбийци и 255 венецуелски жители. 37 от ранените са имали потребност от болнична помощ, добави Олмес Трухильо.

Камионите се връщат в хранилища в Кукута , заяви Ройтерс. По данни на Асошиейтед прес при митинги, свързани с опита за доставка на филантропична помощ, са починали минимум двама души.

Две коли за спешна помощ пресякоха довечера границата с Бразилия, с цел да отведат петима ранени при конфликтите с венецуелските сили на реда в бразилска болница, съобщи Агенция Франс Прес. Според лекарката Карла Сервита, пътувала в една от колите за спешна помощ, може да се чака приток на ранени, тъй като е имало конфликти в град Санта Елена де Уайрен, на 20 км от границата с Бразилия.

Границата с Бразилия също е затворена , с цел да попречи на доставките на филантропична помощ за Венецуела, напомня Агенция Франс Прес.

Съветникът на Белия дом по въпросите на националната сигурност Джон Болтън заяви през вчерашния ден Туитър, че Съединени американски щати ще стартират да постановат наказания на венецуелски военни, които не поддържат опозицията и не позволен в страната филантропичния ескорт, съобщи ТАСС.

Групата „ Лима “ се среща в понеделник, с цел да разиска обстановката във Венецуела , заяви президентът на Колумбия Иван Дуке, представен от телевизия VPI TV.

„ В понеделник групата „ Лима “ ще се срещне и разиска събитията, които през днешния ден без подозрение станаха синоним на укор от страна на интернационалната общественост, синоним на безчовечие “, съобщи Дуке.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР