Венецуелската столица Каракас и голяма част от страната пак потънаха

...
Венецуелската столица Каракас и голяма част от страната пак потънаха
Коментари Харесай

Токът във Венецуела отново спря

Венецуелската столица Каракас и огромна част от страната отново потънаха в мрак тази нощ заради нова щета в електроснабдяването, съобщи БНР. Най-мащабната повреда от седмица насам засегна късно нощес огромна част от столичните квартали и региони минимум в 20 от общо 23-те щата на Венецуела, в това число Варгас, Миранда, Арагуа, Карабобо и остров Маргарита, заяви AFP. Агенцията се базира на свои репортери и постове на очевидци в обществените мрежи.

Правителството и националната електрическа компания „ Корпоелек “ не дадоха пояснение за станалото. Опозиционерът Хуан Гуайдо прикани хората да излязат през днешния ден на демонстрации против неприятната работа на държавните инфраструктури.

От 7 март, когато гигантска повреда остави съвсем цялата страна на мрачно в течение на пет дни, във Венецуела токът нееднократно прекъсваше, смущавайки водоснабдяването, превоза, телефонните връзки и интернет.

Правителството на президента Николас Мадуро сочи за причина „ електромагнитни, кибернетични и физически офанзиви “ против Водноелектрическа централа "Симон Боливар " в Гури, осигуряваща 80 на 100 от силата за страната. Той упреква Съединени американски щати, че стоят зад тези офанзиви, проведени за да разклатят режима във Венецуела. Прекъсванията на тока обаче са нещо всекидневно за страната, като опозицията и специалистите ги изясняват с общото овехтяване на инсталациите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР