Венецуелската държавна петролна компания PDVSA съобщи, че е активирала план

...
Венецуелската държавна петролна компания PDVSA съобщи, че е активирала план
Коментари Харесай

Нов план във Венецуела за осигуряване на ток, арести с обвинения за саботаж на важна централа

Венецуелската държавна петролна компания PDVSA заяви, че е задействала проект за систематизиране на горивата, с цел да поддържа националната здравна система в подтекста на продължаващото спиране на електрозахранването, съобщи БГНЕС.
" PDVSA задейства специфичен проект за дистрибуция на гориво, с цел да подкрепи действието на националната здравна система в интерес на венецуелския народ ", съобщи компанията в своя профил в Twitter.
В отчета се акцентира, че чиновниците на венецуелската петролна и газова индустрия " отхвърлят терористични офанзиви върху оборудванията, които създават електричество за естественото действие на националната стопанска система ". " Призоваваме хората в страната да осъдят всевъзможни дейности против мира и сигурността на нашите съграждани ", съобщи PDVSA.
Вчера, 26 март, венецуелското вътрешно министерство заяви, че минимум 18 от 23-те области и столицата Каракас са отчасти или изцяло оставени без електричество вследствие на втората повреда в най-голямата водноелектрическа централа в страната - Ел Гури. Прекъсванията на електрозахранването започнаха във Венецуела в понеделник следобяд.
Междувременно Венецуела задържа шестима обвинени за саботажа в най-голямата водноелектрическа централа в страната – Ел Гури, която покрива на 80% енергийните потребности на страната. " Съобщаваме на обществеността, че правоприлагащите органи на страната са съумели да задържат шестима жители, които се счита, че са виновни за саботажа на Ел Гури ", съобщи генералния прокурор на Венецуела Тарек Уилям Сааб.
Венецуелските управляващи обявиха, че случаят с Ел Гури, довел до следващата рецесия с тока, е умишлена офанзива от Съединени американски щати. Няколко часа по-късно министърът на известията и информацията разгласи възобновяване на електроснабдяването на съвсем 100% от територията на страната. По-късно обаче той разгласи нова офанзива върху електрическата система.
Това е вторият случай на голямо спиране на електрозахранването във Венецуела за месец. Предишният случай в електроцентралата настъпи на 7 март.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР