Венецуелаският опозиционен лидер заяви вчера, че ще се завърне у

...
Венецуелаският опозиционен лидер заяви вчера, че ще се завърне у
Коментари Харесай

Хуан Гуайдо се прибира у дома след обиколката си в Южна Америка

Венецуелаският опозиционен водач съобщи през вчерашния ден, че ще се завърне вкъщи след визитата си в Еквадор. Хуан Гуайдо прикани за нови митинги идната седмица против президента Николас Мадуро, чието държавно управление му е наложило възбрана да пътува зад граница, заяви Ройтерс.

Гуайдо прекара последните няколко дни в циркулиране на няколко латиноамерикански страни, с цел да събере поддръжка за образуване на преходно държавно управление и за премахване от власт на Мадуро, който той назовава нелегитимен грабител.

" Обявявам, че ще се завърна вкъщи от Еквадор ", сподели Гуайдо на взаимна конференция с еквадорския президент Ленин Морено в крайбрежния град Салинас.

Той не посочи по кое време и по какъв начин ще се завърне. Очаква се да напусне Еквадор тази заран. Гуайдо може да бъде задържан на влизане във Венецуела, защото му бе наложена възбрана за пътешестване, когато се самообяви за и.д. президент на страната си.

Президентът на Еквадор Ленин Морено изрече поддръжка за водача на венецуелската съпротива Хуан Гуайдо, заяви Франс прес.

" Ще следим деликатно всички сигнали, изпращани от венецуелския народ и от Вас, водача и покровител на тази дълбока смяна, от която венецуелският народ има потребност ", сподели Морено на Гуайдо при идването му през вчерашния ден следобяд в крайбрежния град Салинас.

Социалдемократът Гуайдо, ръководител на следеното от опозицията Национално заседание и приет за президент на Венецуела от петдесетина страни, посети преди този момент Колумбия, Бразилия, Парагвай и Аржентина.

Около 2,7 милиона венецуелци напуснаха страната си от началото на политическата и икономическа рецесия през 2015 година по данни на Организация на обединените нации. Еквадор, Колумбия и Перу са страните, където живеят най-вече венецуеласки имигранти. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР