Венецуела заслужава да бъде включена в списъка на САЩ със

...
Венецуела заслужава да бъде включена в списъка на САЩ със
Коментари Харесай

Президентът на Колумбия поиска САЩ да включат Венецуела в списъка със спонсорите на тероризма

Венецуела заслужава да бъде включена в листата на Съединени американски щати със спонсорите на тероризма . Това разгласи президентът на Колумбия Иван Дуке, представен от ТАСС.

" Диктаторският режим във Венецуела укрива на своя територия нарушители като Иван Маркес и Романя (лидери на разформированата ляворадикална формация " Революционни въоръжени сили на Колумбия ", по-известна като ФАРК , б. р.), и това състрадание заслужава Съединени американски щати да разгласят този режим за спонсор на тероризма ", написа той в " Туитър ".
 Колумбия дава 800 000 $ за информация кой нападна президентския хеликоптер
Колумбия дава 800 000 $ за информация кой нападна президентския хеликоптер

Никой не пострада при нападението

Към обявата той e приложи. видео от своя тирада на интернационален семинар за битка с градския тероризъм. В нея президентът твърди, че на територията на Венецуела се укрива незаконната формация, която съгласно колумбийското разследване е виновна за нападение против Дуке . На 25 юни незнайни лица стреляха по хеликоптер, на борда на който се намираха президентът, министърът на националната защита на Колумбия Диего Молано и министърът на вътрешните работи Даниел Паласиос. Никой не пострада.

През май 2020 година Съединени американски щати прибавиха Венецуела към листата на страните, за които се показва, че в незадоволителна степен си сътрудничат с Вашингтон в битката против тероризма . Тази мярка допуска възбрана за продажба или издаване на лиценз за експорт на артикули с военно предопределение и услуги за тези страни. Като аргументация за своето решение американските управляващи показаха по-специално съдействието на Каракас с ляворадикалната бунтовническа формация от Колумбия " Армия за национално избавление " (АНО).
 Бунтовници нападнаха военна база в Колумбия
Бунтовници нападнаха военна база в Колумбия

Близо 36 души са ранени
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР