Венецуела винаги е била известна със своите красавици. Седем момичета

...
Венецуела винаги е била известна със своите красавици. Седем момичета
Коментари Харесай

Във Венецуела - и криза на красотата

Венецуела постоянно е била известна със своите хубавици. Седем девойки от размирната страна са се окичили с короната на Мис Свят, а шест с тази на Мис Вселена. Сега обаче страната е обхваната от невиждана рецесия. Жените се отхвърлят от козметични средства, с цел да може да изхранят фамилиите си. В козметичните салони се заплаща с хранителни артикули. Над три милиона поданици на страната са я напуснали.
16-годишната студентка Валерия Диас е решила да продаде част от косата си за 100 $. С парите тя счита да си купи телефон и да помогне на фамилията си.  Все повече дами от по-бедните райони на страната продават косите си в салоните за хубост. Това не е по никакъв начин лека стъпка, защото точно косите са едно от най-големите преимущества на хубавиците от Венецуела
Някои дами са толкоз небогати, че не могат да си разрешат да купят шампоан. Неговата цена надвишава минималната месечна заплата на венецуелките. Някои дами се мият с веро, други пестят от скъпоценната към този момент течност, написа Лента. ру.
Валерия се лишава от 60 см от косата си, която пази от детство. По думите ѝ в този момент ѝ е доста по-лесно и леко. 
Майка ѝ признава, че повече от година не купува козметика и всички пари отиват за храна. Случвало се е 2-3 седмици да не можем да измием косите си. 
Магазините също се приспособяват към ситуацията. От рафтовете са изчезнали продуктите на известни козметични марки. Сега те са сменени с евтини разновидности от Китай или локална продукция от натурални съставки. 
49-годишната фризьорка Кармен Мерчани сама предложила на клиентите си да заплащат с хранителни артикули, откакто вижда спада на визитите. 
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР