Венецуела се отказва да публикува цената на петрола си в

...
Венецуела се отказва да публикува цената на петрола си в
Коментари Харесай

Венецуела вече ще публикува цената на петрола си в юани

Венецуела се отхвърля да разгласява цената на петрола си в щатски долари и стартира да употребява за задачата юани, разгласи късно в петък нощес президентът Николас Мадуро, представен от Българска телеграфна агенция.

По думите му страната е била принудена да прибегне до това решение, откакто преди три седмици президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп вкара " противозаконни, голословни и провокативни наказания " против Венецуела.

По данни на венецуелското министерство на петролната индустрия към края на седмицата котировките на венецуелския нефт са закрили търговията на равнище 306.26 юана (46.76 $ за барел).

Миналата седмица Мадуро разгласи, че Венецуела се кани да употребява юани, евро, йени, рупии и други валути при интернационалните заплащания, с цел да " се освободи от $ ".

През август Тръмп подписа декрет за въвеждане на финансови наказания против Венецуела. На американските компании са неразрешени покупко-продажби с нови облигации и скъпи бумаги, издадени от държавното управление и държавната петролна компания на Венецуела, със период на погасяване надлежно – над 30 дни и над 90 дни.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР