Венецуела отново обяви, че съкращава дължината на работния ден и

...
Венецуела отново обяви, че съкращава дължината на работния ден и
Коментари Харесай

Венецуела с неучебен ден и ограничен работен ден за чиновниците заради нови проблеми с тока

Венецуела още веднъж разгласи, че редуцира дължината на работния ден и затваря учебните заведения, съобщи БГНЕС.
Причината са следващите проблеми с неналичието на ток в десетки градове в страната. Работният ден ще завърши в 14:00 локално време, а децата няма да вървят на учебно заведение.
След два продължителни интервала без електричество през месец март, токът още веднъж спря в събота. Властите се пробваха да възстановят подаването в неделя, само че последва ново спешно прекъсване. Правителството на венецуелския президент Николас Мадуро още веднъж уточни саботажи от опозицията като причина за рецесията. Опозицията обаче твърди, че причина за проблемите е дългогодишното некадърно ръководство на енергийния бранш, който предходния президент Уго Чавес национализира преди 12 години.
Поредното прекъсване на тока провокира нови митинги, осведоми Euronews. Поне в 10 квартала на столицата Каракас е имало групи недоволни хора по улиците, като на някои места бяха издигнати и подпалени барикади от автомобилни гуми и остарели мебели. Протести имаше и в други градове на страната, откакто в неделя сутринта тока още веднъж спря.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР