Венецуела може да стане ключовата страна, която ще тикне пазара

...
Венецуела може да стане ключовата страна, която ще тикне пазара
Коментари Харесай

МАЕ прогнозира дефицит на пазара на петрол през второто тримесечие на 2018 г.


Венецуела може да стане основната страна, която ще тикне пазара към недостиг на нефт през 2018 година Това излиза наяве от следващия доклад на Международната организация за енергетика (МАЕ.).

Добивът във Венецуела показва интензивен спад и в случай че той не бъде обезщетен от доставки от други производители, то латиноамериканската страна може да стане последният детайл, който ще подтикне пазарът към недостиг “, се споделя в доклада на организацията.

Според МАЕ през февруари, добивът във Венецуела е понижен с още 60 хиляди барела дневно.

Освен това измежду страните с неустойчив рандеман, съгласно МАЕ са либия и Нигерия. „ В Либия се следи един непретенциозен растеж на предложенията през февруари до 1,02 млн. барела дневно, тъй че не може да се приказва за непоклатимост, макар че честотата сериозността на спиранията на производството понижават, а темповете на растеж на производството се резервира “, означават от МАЕ.
Според прогнозата на организацията, в случай че добивът на ОПЕК се резервира на актуалните равнища, то недостиг на пазара на петрола може да има още през второто тримесечие на 2018 година

„ Смятаме, че добивът на нефт от ОПЕК през цялата 2018 година ще остане на същото равнище, като се има поради, че през първото тримесечие леко ще набъбнат комерсиалните ресурси, а през останалия интервал от годината на пазара ще има недостиг “, се споделя в доклада.
В същото време от МАЕ означават, че балансирането на пазара на нефт продължава, а „ основните знаци – търсенето и предложенията стават все по-равни, комерсиалните ресурси от нефт и петролни артикули в страните от Организацията за икономическо сътрудничество и раз понижават от ден на ден до средностатистическото значение “, означават от МАЕ.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР