Венецуела е склонна да преговаря със САЩ, но при взаимно

...
Венецуела е склонна да преговаря със САЩ, но при взаимно
Коментари Харесай

Ареаса: Венецуела е склонна да преговаря със САЩ, но при взаимно уважение

Венецуела е склонна да договаря със Съединени американски щати, само че при взаимно почитание и ценене. Това съобщи венецуелският външен министър Хорхе Ареаса, представен от " Спутник ".

Това съобщи той в изказване от петък, представено от венецуелското външно министерство.

Съединени американски щати приканва света да бъде подготвен и да предприеме съответни дейности, с цел да отговорят на репресиите от режима на президента Никола Мадуро във Венецуела.

Изявление на американската задача в Организация на обединените нации не посочи какви дейности се търсят, само че декларира, че " светът следи по какъв начин тежката филантропична рецесия и нападенията върху главните права на индивида във Венецуела се утежняват всеки ден ".

Съединени американски щати допълват, че " бият паника " поради задържането на първия заместник-председател на Народното събрание Едгар Самбрано на 8 май. Арестът му е избран като " огромна ескалация " на репресиите на Мадуро върху следеното от опозицията Народно заседание.

Мадуро в това време е наредил повишение сигурността на посолството в Съединени американски щати, откакто американските влзасти нахлуха там поради протестиращи против Хуан Гуайдо.

Куба стачкува против нахлуването.

Самият Мадуро подлага на критика решението на Съединени американски щати да се спрат полети до страната. Традиционно той подлага на критика Вашингтон за всички проблеми на страната.

Венецуелското държавно управление и опозицията изпратиха пратеници в Норвегия, с цел да участват на договаряния за методите за преустановяване на рецесията в Южна Америка, макар че взаимното им съмнение и разликите по основни въпроси евентуално ще забавят възможностите за прогрес. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР