Венеция въвежда контролиран достъп до историческия център от това лято,

...
Венеция въвежда контролиран достъп до историческия център от това лято,
Коментари Харесай

Венеция въвежда контролиран достъп до историческия център

Венеция вкарва следен достъп до историческия център от това лято, разгласи кметът Луиджи Бруняро пред вестник Corriere del Veneto. Всички посетители на града ще би трябвало авансово да резервират визитите си на специфична платформа, а от идната година – да заплащат и входна такса от 10 евро, взеха решение локалните управляващи след големия напор на туристи по време на Великденските празници. 140 000 са посетили Венеция за католическия Великден, твърди организация ANSA.

„ По време на празниците мнозина схванаха, че предварителната резервация е верният път за по- уравновесено ръководство на туризма. Ще бъдем първите в света, които вършат този сложен избор ”, посочи градоначалникът.

През тази година системата за резервации ще бъде пробна. „ Ще се възползваме от идващите няколко месеца, с цел да уточняваме платформата за резервации. Решихме да отложим билета за следващата година поради двете години на пандемия и загубите, които понесоха туроператорите. Онлайн регистрацията планува тласъци за туристите и отстъпки за музеите. Лимитът за достъп до града ще е 40 000-50 000 гости на ден ”, добавя Симоне Вентурини, съветникът по туризъм.

Системата ще бъде показана идната седмица. Отправната точка са данните, събирани от управляващите в Ca `Farsetti, които послужиха за основаването на интелигентната контролна зала в Tronchetto. Според тях непрекъснатите поданици на Венеция са 40 000, на Разпети Петък те са достигнали 101 000, от които 6700 са настанени на о. Лидо в лагуната. Очаква се тя да бъде отворена от юни с шестмесечен пробен интервал и да влезе в действие от януари 2023 година, написа The Guardian и напомня, че мярката бе утвърдена от италианското държавно управление в края на 2018 година Преди пандемията Венеция привличаше към 30 млн. туристи годишно. Великденските празници, когато хиляди туристи извършиха улиците и площадите на града, дадоха знак, че секторът се възвръща.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР