Венеция Караманова ще продължи да бъде основен диригент на хора

...
Венеция Караманова ще продължи да бъде основен диригент на хора
Коментари Харесай

Венеция Караманова остава основен диригент на хора на БНР

Венеция Караманова ще продължи да бъде главен диригент на хора на Националното радио. До решението се стигна след среща сред нея и шефа на радиото Александър Велев. Караманова е приела да подпише нов контракт, както и да замине с децата на креативен лагер в Кранево. Заради прекратяването на контракта й през днешния ден хористите и родителите стачкуваха пред Министерския съвет и се срещнаха с ръководителя на Съвет за електронни медии и управлението на радиото.

Правителството няма право да се меси в ръководството на БНР, а новият диригент е определен с конкурс. В комията е взел участие и досегашният. Въпреки това дребните хористи още веднъж желаеха Венеция Караманова да се върне.
Сандра Костова - хорист от детския радиохор: По какъвто и да е метод ние ще се борим до край и няма да се предадем.
Премиерът се заслуша в протестния концерт и изпрати министъра на културата при Детския радиохор.
Бойко Борисов - министър-председател: Надявам се и шефът на радиото и Съвет за електронни медии да си свършат работата, тъй като стоят пред Министерски съвет. Не мога да оставя децата да стоят извън.
За да чуе настояванията на децата и родителите Борисов предложения в Министерския съвет и ръководителя на Съвет за електронни медии София Владимирова. Малко по-късно дойдоха шефът на БНР Александър Велев и Теодосий Спасов, който е директният началник на диригента на хора.
София Владимирова - ръководител на Съвет за електронни медии: Вярвам, че би трябвало да създадем всички стъпки, тъй че да спасим атмосферата. Както те сами се нарекоха: ние сме войска! И те в действителност са страхотни деца. Александър Велев - общоприет шеф на БНР: Явно този организъм действа тогава, когато отпред на този организъм е човек, на който те имат доверие. Ще вървим към решаването на този спор.
Няколко часа по-късно и при нови условия Венеция Караманова още веднъж пое хора.
 © Българска телеграфна агенция  Детският хор на БНР стачкува пред Министерския съвет Детският хор на БНР стачкува пред Министерския съвет
Днес митингът на детския радиохор на БНР се придвижи пред Министерския съвет.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР