Вемоционално обръщение принцесата на Уелс разкри, че след коремната ѝ

...
Вемоционално обръщение принцесата на Уелс разкри, че след коремната ѝ
Коментари Харесай

Рискът от рецидив е висок: Какво представлява превантивната химиотерапия, на която е подложена Кейт

Вемоционално послание принцесата на Уелс разкри, че след коремната ѝ интервенция през януари ѝ е открит рак и е почнала превантивна химиотерапия. 

Експертите изясняват какво съставлява превантивната химиотерапия, по какъв начин работи и по кое време се употребява

Какво съставлява превантивната химиотерапия?

Принцесата на Уелс споделя, че по време на интервенцията ѝ се е считало, че положението ѝ не е раково.

Но проучванията след интервенцията са посочили, че е налице рак.

Известна още като адювантна терапия, превантивната химиотерапия постоянно се употребява след интервенция, с цел да се понижи вероятността ракът да се върне и популяризира.

Лорънс Йънг, професор по молекулярна онкология в Университета в Уоруик, изяснява:

" Дори и след сполучливо премахване на всички забележими ракови кафези посредством интервенция, микроскопични ракови кафези могат да останат скрити в тялото и да не могат да бъдат открити посредством актуалните проби. "

Кога се употребява превантивна химиотерапия?

Водещият експерт по ракови болести и съветник онколог доктор Карол Сикора споделя, че тя може да се употребява, когато " рискът от рецидив е висок ".

Той споделя пред Sky News: " Начинът, по който се организира лекуването, в този момент е доста по-добър и в действителност се прави доста професионално и тя ще получи допустимо най-хубавите грижи. "

Той изяснява, че лекарите са в положение да плануват " вярното лекуване за верния пациент ".

" Въпреки че е неприятна, химиотерапията е от огромна изгода ".

Томас Мур, теоретичен сътрудник на Sky, изяснява нормалната процедура след доста интервенции.

" Правят проби на клетките и тогава биха разкрили, че са ракови ", споделя той.

" Когато приказват за превантивна химиотерапия, това е при положение, че има други кафези, които са останали след интервенцията, с цел да се уверят, че те не са семената на рака, който се разраства още веднъж. ", казва Томас Мур.

NHS разказва адювантната химиотерапия като химиотерапия, употребена за " понижаване на риска от връщане на рака след лъчетерапия или интервенция ".

Понякога ракът може да " избяга от изходния орган "

Д-р Мангш Торат, почетен учител в Лондонския университет " Куин Мери " и съветник по хирургия на гърдата в университетската болница " Хомертън ", споделя, че тестванията и сканирането не могат да открият микроскопични ракови формирания, тъй че превантивното лекуване се употребява, когато се знае, че има рак.

Когато след интервенцията е открито съществуването на рак, е взето решение на принцесата да се приложи химиотерапия, с цел да се подсигурява, че всички останали ракови кафези са унищожени.

" Хирургията е най-лечебната форма на лекуване на рака на твърдите органи в ранен етап ", споделя Торат.

" Понякога обаче някои ракови кафези напущат органа, от който произлизат, и стартират да се настаняват в други органи, да вземем за пример в белия или черния дроб ", добавя Торат.

" Наличните сега проби и сканирания не са в положение да открият такова микроскопично разпространяване и заради това, с цел да се подобрят възможностите за изцеление, постоянно се подхваща превантивно лекуване на такова евентуално разпространяване, даже откакто ракът в солидния орган на генезис е изцяло отхвърлен ", добавя доктор Мангш Торат.

" В взаимозависимост от типа на рака се употребяват редица медикаменти, които могат да доближат до всички органи на тялото, където може да е настъпило такова разпространяване ", добавя Торат.

" Химиотерапията е един подобен тип лекуване, при което се употребяват медикаменти, които работят изключително мощно върху бързо делящите се кафези, да вземем за пример раковите кафези, и убиват такива кафези. ", добавя доктор Мангш Торат. 

Действа ли по-добре при избрани групи?

Андрю Бегс, старши клиничен помощник на MRC и съветник по колоректална хирургия в Университета в Бирмингам, разказва превантивната химиотерапия като " нещо като да избършеш пода с белина, когато си разлял нещо върху него - химиотерапията убива всички разляти кафези ".

" Възрастта не оказва въздействие върху успеваемостта на химиотерапията, като се изключи случаите, когато ракът е " имунно парещ " , което е по-често срещано при младежите - в този случай може да се приложи тип химиотерапия, наречена имунотерапия. "

Той споделя, че по-младите хора могат да " понасят по-добре по-високи дози химиотерапия ", тъй че могат да им се ползват по-силни проекти за лекуване, които " е по-вероятно да убият всички останали кафези ".

Той споделя, че химиотерапията " нормално се ползва в продължение на три до 12 месеца, според от типа на рака ".

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР