VELUX се стреми към постигане на пълна въглеродна неутралност до

...
VELUX се стреми към постигане на пълна въглеродна неутралност до
Коментари Харесай

Европейски гиганти обявиха ВЕИ партньорство


VELUX се стреми към реализиране на цялостна въглеродна индиферентност до 2030 година
(снимка: CC0 Public Domain)

VELUX Group и Schneider Electric ще работят в партньорство за подписване на съглашения за закупуване на сила от възобновими източници. Това ще способства за 100% осъществяване на задачите на VELUX за потребление на електричество от възобновими източници до 2023 година, което е част от проекта на производителя на покривни прозорци за реализиране на въглеродна индиферентност до 2030 година

Бъдещите съглашения (PPA) ще разрешат създаването на нови планове за възобновима сила в цяла Европа, като Schneider Electric поддържа VELUX Group при закупуване на сила като съветник в целия развой. Основната мотивация на VELUX Group е да реализира задачата си за преход към 100% електрическа сила от (RE 100) и да даде нова възобновима сила в мрежата.
още по тематиката
Групата е поела ангажимент да се трансформира в стопроцентова въглеродно-неутрална компания (обхват 1 и 2). Освен това тя работи за понижаване на половина на по веригата на доставките, дистрибуцията и до края на виталния цикъл на продукта (Обхват 3) до 2030 година

Бъдещите PPA съглашения ще обезпечат композиция от „ чисти ” технологии, като VELUX се стреми да обезпечи дълготраен ангажимент за закупуване на сила на закрепена цена. Всяко съглашение е в поддръжка на разработчиците на мощности за възобновима сила по пътя към ново, „ чисто ” произвеждане на сила.

Компанията се стреми да осъществя нови несубсидирани планове за възобновима сила в страните от Европейски Съюз, като подсигурява, че „ чистата ” сила се прибавя към мрежата, заменяйки „ кафявата ” сила, създадена от.

Първоначалният фокус на VELUX е върху възстановяване на енергийната успеваемост във всички обекти, както и за установяването на възобновимо отопление и на варианти за възобновима електрическа енергия посредством потребление на слънчеви панели на място. Взети дружно, тези дейности ще оказват помощ на компанията да реализира амбициозната си цел за нулеви въглеродни излъчвания във всичките си обекти до 2030 г.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР