Велосипедистка бе блъсната от камион, а специалната кола с крик,

...
Велосипедистка бе блъсната от камион, а специалната кола с крик,
Коментари Харесай

Скандал: Смърт заради блокада на аутобан в Германия?


Велосипедистка бе блъсната от камион, а специфичната кола с крик, която е трябвало да я извади отдолу под бетоновоза, не пристигнала, тъй като автомагистралата била блокирана от митинг на екоактивисти. Случаят прерасна в скандал.

Нещастният случай, станал в понеделник, провокира голям отзив и голям брой разгорещени полемики в цяла. Още повече, че дамата, която се намираше в положение на мозъчна гибел, през днешния ден към този момент е умряла.

По-строги санкции?

Берлинската полиция повдигна обвинявания против двама деятели от екологичното придвижване „ Последно потомство “. Германското държавно управление и персонално канцлерът Шолц осъдиха форми на митинг, които „ одобряват обстоятелството, че биха могли да съставляват заплаха за други хора “.

Самото придвижване стана обект на неодобрение и рецензии от всички страни, в това число и в обществените мрежи. Редица политически партии молиха за приемането на по-строги санкции в сходни случаи. Парламентаристката от ГСДП Катя Маст даже съобщи, че част от митингите против климатичните промени са „ враждебни на демокрацията “.

„ В демокрацията не е позволено персоналните цели да се прокарват, без оглед на употребяваните средства, даже в случай че става дума за добра идея “, съобщи Маст пред сп. “Шпигел “.

Чия е виновността?

Дали блокирането на от страна на екоактивистите и подбуденото от това запушване фактически е единствената причина, заради която специфичното транспортно средство не е пристигнало в точния момент до потърпевшата жена, следва да бъде дефинитивно изяснено.

Екоактивисти от " Последно покеление " зацапаха с картофено пюре картина на Клод Моне в Потсдам

Активистите на групата на няколко пъти в последно време блокираха улици в столицата Берлин. Членове на „ Последно потомство “ провокираха гръмък отзив и с протестни акции в музеи и галерии, където зацапаха с картофено пюре разнообразни творби на изкуството.

*****

Вижте и това видео на Дъждовни води:
Възможно ли е такова нещо и в България?
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР