Велопаркът струва 9985,20 лв., получени по проект, финансиран от ПУДООС

...
Велопаркът струва 9985,20 лв., получени по проект, финансиран от ПУДООС
Коментари Харесай

Нов връх в строителната естетика на ГЕРБ: Асфалтов бретцел за 10 000 лв.

Велопаркът коства 9985,20 лева, получени по план, финансиран от ПУДООС - именитото дружество на екоминистерството, което неуморно генерира кавги от основаването си. Местните хора си го харесват. Е, най-малко пред малките екрани.

От ГЕРБ проблем не виждат

„ В селото живеят над 250 деца, лятото стават двойно повече. Площадката е върху 1,3 дка. Има опция за игри, каране на ролери, тротинетки, колелета. Когато е приключен, обектът е тестван от Регионална инспекция за опазване на околната среда - Монтана дали всичко по него е направено “, споделя кметът на община Ружинци Александър Александров от ГЕРБ пред Bulgaria ON Air.

Той не вижда проблем с осъществяването на плана: „ Фирмата, която е положила асфалта, работи в цяла България. Не виждам аргументи за подозрения. Идеята беше за алея с ширина 1,20 м, само че се оказа, че няма машина с толкоз дребен обсег. Затова направихме с минималната опция от 265 см ширина “.

Александров прецизира, че селото е оживено, в него доста от жителите се придвижват с колела, а автомобилният трафик по улиците бил много претрупан: „ Велопаркът е безвреден колкото всеки тротоар - като караш колело, не можеш да не паднеш и да си ожулиш коленете. Хората са удовлетворени, още през първия ден, когато положихме асфалта, пристигнаха да го видят. Много труд поставиха и доброволци. Ползваме вода на комшии, от които поливаме с маркучи “.

Извън общината обаче на велопарка се гледа с други очи

„ Този асфалтов бретцел безспорно е измежду най-смешните неща, случили се в последните дни. Това - по думите на локалната администрация - „ високотехнологично оборудване “ илюстрира безкрайността на налегналата ни тъпотия “, написа рекламистът Мартин Димитров в профила си във „ Facebook “.

„ По този метод се основава нова действителност “, е реагирал на поста различен консуматор на мрежата. „ Нещо друго асфалтирано в селото? “, подмята трети.

Други дефинират творението като „ срам “. Към случката има и друга позиция: „ Не забравяйте, че в София толкоз струваше една съвременна арт скамейка “, напомня Иван Томов. Мнозина съпоставят цената на асфалта в Дреновец с нормалните цени на ГЕРБ и намират плана за учудващо пестелив.

Местните хора пък на собствен ред разясняват избуялото внимание към една от най-бедните общини у нас. „ Предишният подобен път, беше когато футболният ни тим се би с полицията във Видин “, отбелязва Калин Ангелов в групата на селото във „ Facebook “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР