Велизара е момиченце на 8 г., диагностицирано с вътрешна хидроцефалия,

...
Велизара е момиченце на 8 г., диагностицирано с вътрешна хидроцефалия,
Коментари Харесай

5000 лв. са нужни на Велизара за операция

Велизара е момиченце на 8 година, диагностицирано с вътрешна хидроцефалия, амавроза, ДЦП - спастична централна квадрипареза и тежка степен на интелектуален недостиг. Оперирана е досега 10 пъти във връзка хидроцефалията в България, претърпяла е 3 интервенции със стволови кафези - BMAC theraphy в Истанбул и 2 ортопедични интервенции също в Истанбул.
Зара има недостиг на зрението и сложена диагноза - амавроза в България (т.нар. корова слепота). В Истанбул откриват отчасти периферно зрение, само че към момента не може да се каже какъв брой вижда, какво вижда и по какъв начин го вижда, тъй като не може да приказва.
Претърпява две ортопедични интервенции в Истанбул и цялостна реорганизация на крачетата - ходила и тазобедрени стави. Поставена е в гипс 13 седмици. В началото на януари 2021 гипса е свален и дребната усмивка стартира рехабилитация профилирана в Истанбул - център РИБЕМ. Рехабилитацията ще е продължителна и възобновяване постепенно.
Очаква се дата на идване на съветски офталмолози от очната клиника на проф. Фьодоров - Русия в гр. Нови Сад - Сърбия. Те ще създадат проучване на очите отвътре на окото и мозъка, който дава отговор за него. Ще бъде назначена уповавам се терапия или интервенция.
През есента на 2021 година Зара ще претърпи трета ортопедична интервенция за унищожаване на сложени импланти в края на 2020 година Все още не се знае каква ще бъде цената на интервенцията.
Вижте по какъв начин да
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР