Велизар Шаламанов и Владимир Кьсов, които са сред интелектуалците и

...
Велизар Шаламанов и Владимир Кьсов, които са сред интелектуалците и
Коментари Харесай

Проевропейските ценности, а не чий е мандата, са важни сега, казват подписали апела за съставяне на правителство

Велизар Шаламанов и Владимир Кьсов, които са измежду интелектуалците и обществениците, подписали апела за сформиране на проевропейско държавно управление в границите на 49-ия парламент, разясниха в " Още от деня ", че няма значение с кой мандат и под каква форма ще се сформира държавно управление, само че е значимо то да отстоява целите, които да оставят България в руслото на европейските полезности.

" С изключение на Възраждане, и във връзка с тематиката с еврозоната и войната с Украйна - и Българска социалистическа партия, другите партии до момента са заявявали нееднозначно поддръжката си към тези цели. Тука думата коалиция не се използва. Нужно е болшинство. Крайно време е политиците да поемат своята част от отговорността.

Лично аз сложих подписа си със схващане за отговорността, която имаме всички ние, които сме работили за влизането на България в Европейски Съюз и НАТО, развиването на една европейска страна, тъй като има доста доказателства, че рискът да бъдем отклонени от този европейски път нараства с всеки избор и с всяко ново служебно държавно управление, изключително в подтекста на вилнеещата война и главните промени, които настъпват. В точките, които споделят защо молим, няма нищо за кой мандат, кой ще реди държавното управление, а че би трябвало да има ясни цели и определен човек, който се употребява с доверие ", уточни Велизар Шаламанов

Според Шаламанов всички партии в 49-ия парламент като се изключи " Възраждане " и, във връзка с еврозоната и войната в Украйна - и Българска социалистическа партия, изповядват проевропейски полезности.

Според Владимир Кисьов политиците, споделящи тези полезности би трябвало да се съберат и да излъчат фигура, която има високо доверие. Лидерите на партиите би трябвало да правят отстъпка обратно.

" Тревогата, която съществува у нас, че всичко, което е реализирано до този миг, го тласкаме обратно с едни такива позиции за мандати. Кой пръв, кой втори - няма значение, тука става въпрос, за проевропейско държавно управление, което да реализира нещата, нужни на нашето общество да се развива.

Срамота е, позор ме е, че познавам огромна част от тези хора, които настояват, че няма да сформират държавно управление. Атанасов загатва, че на идващите избори чакат по-високи резултати...а бе дайте да оправим нещата външнополитически, да си влезем още веднъж в релсите, в които сме призвани да бъдем, в които нашите майки и татковци са мечтали за това, ние мечтаехме за това, а внезапно някой ще ни каже: " Към Евразия още веднъж " - ами не щем там ", съобщи Владимир Кисьов.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР