Велизар ЕНЧЕВСтранна личност е премиерът Денков - нито спазва дипломатическия

...
Велизар ЕНЧЕВСтранна личност е премиерът Денков - нито спазва дипломатическия
Коментари Харесай

Национално падение

Велизар ЕНЧЕВ
Странна персона е министър председателят Денков - нито съблюдава дипломатическия протокол, нито познава историята, нито държи на националното достолепие. Една година след решението на Народно събрание да смъкна ветото за еврочленството на районен съд Македония, през която Скопие не извърши нито един от поетите задължения, нападателно лобира против България по света и даже толерира насилието над македонските българи, Денков реши да беседва по телефона с македонския си сътрудник.
В диалога той припомнил на Димитър Ковачевски, че новото българско държавно управление чака Република Северна Македония да одобри измененията в своята конституция, контрактувани в постигнатия на 24 юни 2022 година европейски компромис. Денков декларирал, че " каквито и старания да поставяме за позитивно развиване на двустранните връзки, те ще останат на втори проект или няма да се осъществят, в случай че въпросът с включването на българите в главния закон на Северна Македония не бъде решен съответно... "
От протоколна позиция е необичайно първи да търсиш контакт със страната, която е най-заинтересована от напредъка в договарянията за еврочленство, само че умишлено ги блокира с отхвърли си да впише българите в своята конституция. И което е напряко срамно - Денков унизително моли Ковачевски да извърши утвърден от Европейски Съюз контракт.
А би трябвало да е тъкмо противоположното - македонският министър председател да позвъни на българския си сътрудник на първата годишнина от рухването на българското несъгласие...
Наблюдаваме една от най-парадоксалните обстановки в историята на Европейски Съюз - страна член на Европейски Съюз моли страна - претендент за участие, да извърши свои отговорности, с цел да влезе в Съюза. При това Денков въобще не регистрира обстоятелството, че вписването на българите в македонската конституция въобще не анулира идващото обвързване на Скопие - да приключи присвояването на българското културно-историческо завещание и да редактира учебниците си по история и география, в които лъжите и фалшификациите са стотици. Та Денков бе образован министър и най-добре би трябвало да знае на какво учат тези учебници и какви хрумвания проповядват.
Допускам министър председателят ни да не е чел двустранните договорености сред София и Скопие, както и решението на Народното събрание от 24 юни м.г., като умишлено ги заобикаля, с цел да продължи капитулантската политика, маскирана като евро-атлантическа уместност. 
Това мое подозрение се поддържа от неприемливо негово изказване в диалога му с Ковачевски. Според Николай Денков " и в двете страни има сили, които не желаят добросъседски връзки и се пробват да нагнетяват напрежение "...
При това Денков е поел уговорката " в тази среда българският кабинет да бъде източник на мира, само че при изискване, че в Северна Македония няма произшествия, а в случай че такива възникват  - страната да реагира незабавно... "
Възмутително е! Български министър-председател поставя знак на тъждество между  физическото принуждение над българите в районен съд Македония и оправданите реакции в България против този гнет. Не в България, а във Вардарска Македония закриват културни сдружения и пребиват хора поради българското им съзнание.   
И кои са тези сили у нас, които съгласно Денков нагнетяват напрежение? - Вероятно засяга парламентарните критици на сваленото евровето, които обаче се оказаха безусловно прави. Или пък хвърля стрели против български историци, оспорващи с документи македонистките имитации? 
Вместо да изиска сметка от Ковачевски за грозното окалване на България пред Европейския парламент и Държавния департамент, което продължава и сега, вместо да сложи период пред Скопие, след който София може да върне ветото, министър председателят на България дава обещание неговото държавно управление да е " източник на мира "...
Всъщност за какво ли се сюрпризирам? Денков просто сляпо извършва директивата на работодателите си от Политическа партия, Демократична България и ГЕРБ, които преди една година козируваха на Еманюел Макрон и смъкнаха ветото, вярвайки на френската гаранция.
Да, това държавно управление в действителност би трябвало да падне, в случай че не желаеме да сме най-унизената страна в Европейски Съюз.  >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР