Велизар Енчев, ФейсбукСкандално и нецивилизовано е поведението на Посолството на

...
Велизар Енчев, ФейсбукСкандално и нецивилизовано е поведението на Посолството на
Коментари Харесай

Велизар Енчев: В нелегалност ли е българското посолство в Скопие?

Велизар Енчев, Facebook

Скандално и нецивилизовано е държанието на Посолството на Република България в Скопие и за жалост това не е казус.

На 4 февруари, когато цяла България знаеше за измъчваните и оковани с белезници на македонския Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Деве хълм “ трима български жители, посолството в Скопие не си е мръднало пръста за тяхната отбрана.

В късните часове на 4 февруари тримата българи са изправени пред съда в Крива паланка и съдени по бърза процедура. Новината за делото бе известна най-малко 10 часа преди неговото начало. Точно в тези 10 часа дипломатическата ни задача в Скопие позорно избяга от задачата си да брани правата на задържаните българи.

Всяко посолство на цивилизована страна, позоваващо се на Виенската спогодба, е длъжно да обезпечи дипломатическа и юридическа поддръжка на свои жители, изправени пред непознат съд.

Което значи единствено едно – на делото трябваше да участва български консул, който авансово да се срещне с тримата задържани и да ги запознае с македонското законодателство и правосъдната процедура в сходни случаи.

Защо това не е направено? Защо българският дипломат Ангел Ангелов не е командировал консул в Крива паланка? Защо и генералният ни консул в Битоля е абдикирал от своята задача? Какъв е смисълът от съществуването на генерално консулство в Битоля, откакто то генерално е абдикирало от задачата си?

На тези въпроси би трябвало да отговори Министерство на външните работи и служебният външен министър Николай Милков. Но реакция няма да има, тъй като виновността за отсъствието ни от правосъдното дело в Крива паланка е и на Министерство на външните работи, и на посолството ни в Скопие, и на генералното ни консулство в Битоля.

Българската дипломацията е тотална абдикация!

 



 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР