Велизар Димов е новият вицепрезидент Инженеринг“ за Европа на глобалния

...
Велизар Димов е новият вицепрезидент Инженеринг“ за Европа на глобалния
Коментари Харесай

Велизар Димов е новият вицепрезидент „Инжeнеринг“ за Европа на глобалната технологична компания Visteon

Велизар Димов е новият вицепрезидент „ Инженеринг “ за Европа на световния колос в региона на автомобилните технологии Visteon. Той ще управлява разрастващото се портфолио от високотехнологични планове, които инженеринг хъбовете на компанията в Европа създават. Сред тях са нови технологии за идващото потомство електрически автомобили, артикули за асистиране на лидера, интелигентни екрани от ново потомство и интегрирани решения за оптимална мобилна съгласуваност на автомобила и сигурност при шофиране.

За първи път инженеринговата активност на Visteon за Европа ще се управлява от представител на българския център, което е и казус за промишлеността у нас. Признанието е отражение на дългогодишната инвестиция на компанията в разрастването и смисъла на софтуерния център в България, както и висока оценка за експертизата и приноса на локалния екип на световно равнище.

Отговорностите на Димов включват и ръководството на разрастващите се инженерингови центрове в България и Румъния. Tехнологичните екипи на Visteon са основен сътрудник на водачите в промишлеността, като подкрепят трансформацията в актуалните коли във връзка с цифровизация и електромобилност.

„ Наблюдаваме еволюция в автомобилната промишленост през днешния ден с помощта на няколко съществени и огромни трендове – електромобилност, самостоятелно шофиране и софтуерно дефинирани коли. Европа значително диктува тези трендове, огромна част от колите на бъдещето се основават точно тук. Затова за мен е чест, предизвикателство и сигурно голяма отговорност да управлявам и развъртвам инженеринговата експертиза на Visteon в европейския район. Щастлив съм, че екипите ни интензивно се разрастват, а като българин не мога да не се гордея с обстоятелството, че у нас сме първата софтуерна компания, която към този момент работи и по артикули за бъдещите електрически автомобили, и основава неповторими за пазара експерти в тази област “ – споделя Димов.

Димов е водач с над 20 години опит в областта на автомобилните технологии на локално и интернационално равнище. Присъединява се към Visteon през 2004 година, като в професионалния си път досега управлява създаването и тестването на редица пилотни и новаторски софтуерни артикули за най-големите автомобилни произведители в света. През годините Димов надгражда и разраства мащаба на отговорностите си – управлява инженеринг екипи от над 800 експерти в Европа и Азия, като има основна роля в построяването на софтуерния център на Visteon в Румъния.

Оглавява тестването и валидацията на всички артикули, които компанията създава на световно равнище и взима основно присъединяване във внедряването на DevOps процеси и автоматизации за Visteon в международен проект.

Димов има магистърска степен по „ Компютърни системи и технологии “ от Техническия университет в София и магистърска степен по „ Бизнес администрация “ от Шефилдския университет във Англия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР