Велислава Петрова заема поста заместник-министър на външните работи в правителството

...
Велислава Петрова заема поста заместник-министър на външните работи в правителството
Коментари Харесай

Близката до Тошко Йорданов от ИТН Велислава Петрова остава зам.-министър на външните работи

Велислава Петрова заема поста заместник-министър на външните работи в държавното управление на Кирил Петков. Вместо да си събере багажа, както е естествената процедура при промяна на министър и неговия екип, като част от политическия кабинет на всяко ведомство, същата е още веднъж назначена за длъжностен заместник-министър на външните работи в служебното държавно управление на президента на Република България с министър-председател Гълъб Донев. Какви ли невероятни качества има тази 32-годишна млада дама, с цел да е толкоз скъп управителен кадър в толкоз характерна сфера като интернационалните връзки или зад нея стоят други ползи?

От биографията на Велислава Петрова, излиза наяве че е „ приключила Университета в Кеймбридж, Англия, където пази и придобива Общински народен съвет „ Доктор “ в областта на био-медицинските науки. Притежава опит в Организация на обединените нации и други интернационалните организации с фокус върху страните от Глобалния Юг. Специалист е в сферите на съдействието за развиване и световното здраве. “ Какво общо има един имунолог с интернационалните връзки?!? Висококвалифицирани българи, които живеят в Женева и работят в системата на Организация на обединените нации, не са чували за нея.
Упоритата политическа клевета гласи, че зам-министър Велислава Петрова е доста близка на Тошко Йорданов и се употребява с поддръжка от мастити предприемачи в България, обясниха за Скандал чиновници от ведомството. Трамплинът на Велислава действително е някогашният министър на нововъведенията и растежа Даниел Лорер и жена му. Лорер оглави листата на “Продължаваме промяната” във Варна и беше определен на предходните избори, а брачната половинка му е родом от Варна и съставлява солидни стопански ползи от района. И двамата държат контакта с еврейското лоби и бизнес във Варна, на който президента разчита. Името на Петрова нашумя още с назначението и през 2021 г. в редица електронни медии, откакто се оказа, че е назначена непозволено за зам.-министър, защото има двойно поданство – българско и британско. / Гражданството й идва от първия й брак с англичанин/.Така през 2014 година Велислава се снабдява с британски паспорт, само че пропуснала да заявява това събитие при назначението си. Заради аферата с двойното поданство на Велислава Петрова, ДАНС лишили позволява й до класифицирана информация. Това безусловно „ взривило “ Тошко Йорданов, който съзрял дългата ръка на Кирил Петков. Екип на Скандал
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР