Велинградчанин, прострелял със законно притежавана пушка овчарско куче, е задържан

...
Велинградчанин, прострелял със законно притежавана пушка овчарско куче, е задържан
Коментари Харесай

Арестуваха ловец, застрелял овчарско куче

Велинградчанин, прострелял със законно притежавана пушка овчарско куче, е арестуван от чиновници на полицейското ръководство в курорта, заяви представителят на ОДМВР - Пазарджик Мирослав Стоянов. Сигналът за случилото се бил получен през вчерашния ден сутринта от притежателя на животното - велинградчанина П.Д., на 37 година Той съобщил, че във вторник вечерта в околност край курортния град незнаен е прострелял животинката му от породата „ Българско овчарско куче “.

Веднага на мястото на случая е осъществен оглед от дежурна група при районно управление (на МВР) - Велинград. Полицаите подхванали дейни дейности за определяне на причинителя и не след дълго стигнали до него. Оказало се, че това е 53-годишният К.В. от Велинград. Той е авджия и прострелял животното със законно притежавана ловна пушка. Мъжът е арестуван в ареста, а оръжието на закононарушението дружно с още две пушки е конфискувано. По случая е формирано полицейско произвеждане.

Това ликвидиране на куче, последвано от арест, е второ в региона за седмица. Миналия петък в ареста в Пазарджик бе спретнат мъж, прострелял с въздушна пушка куче в с. Алеко Константиново. Мъжът, на 41 година, се прибирал, когато кучето на негов възрастен комшия изскочило на улицата и почнало да лае против него и брачната половинка му. Това го вбесило, той взел от къщата си законно притежавана пушка и прострелял животното, което починало.

Съгласно член 325 " а " и " б " от Наказателен кодекс човек, който е умъртвил или тежко и трайно е увредил гръбначно животно, (котка, куче, крава и др.), може да лежи в пандиза до три години и да бъде санкциониран от 1000 до 5000 лева.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР