Великото народно въстание е като Великото народно събрание - очакваме

...
Великото народно въстание е като Великото народно събрание - очакваме
Коментари Харесай

Буруджиева: Нямало логика Борисов да подава оставка, щял да опита да остане на власт

Великото национално въстание е като Великото национално заседание - чакаме го, само че сме дотук. Това съобщи политологът доцент Татяна Буруджиева пред Bulgaria ON AIR.

Тя предвижда, че ще има конфликт в Народното събрание. По нейни думи е доста значимо по какъв начин партиите виждат този политически сезон.

Буруджиева уточни, че конфликтът продължава да бъде по линията държавно управление и мандат на Народното събрание.

Изпълнителният шеф на организация ''Галъп Интернешънъл'' Първан Симеонов също изрази убеденост, че някой ще опита да сътвори напрежение извън. Вътре също щяло да има напрежение.

Относно машинното гласоподаване Буруджиева съобщи, че то е " балон под налягане ". Тя бе безапелационна, че машините не могат да подсигуряват неопорочаване на изборите.

Симеонов пък уточни, че от доста години властта е вписала в закона потреблението на машинно гласоподаване, само че не го извършва. Той предизвести, че има заплаха някой да оспорва резултата на идните избори.

" Градусът на напрежение сред агитките е доста висок. В патова обстановка сме, и двете страни се стягат ", разяснява политологът.

По негови думи министър председателят доста е разсъждавал на глас, слагал си е крайни периоди и си е навлякъл проблеми.

Според него Борисов ще се опита да остане на власт. " Основен фактор са неговите лични нерви. Зависи от днешния ден. Ако митингът се радикализира, ще стане ефикасен, само че ще уплаши ", означи Симеонов.

Буруджиева съобщи, че няма логичност Борисов да подава оставка. Тя акцентира, че той е водач на партия и би трябвало да се преценява с това какво ще може да покаже ГЕРБ до изборите. По нейни думи става въпрос за лична борба сред премиера и президента.

" Ако хората желаеха да пребият народните представители, щяха да отидат да ги пребият. Искам да имаме митинг, който ще реализира своите политически цели, а не медиен колосален резултат ", посочи Буруджиева.

По нейни думи експертно държавно управление е допустимо най-слабият вид.

" България върви към политическа рецесия. Добрият метод да минем без нея е разговорът ", заключи тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР