Великотърновският университет Св. св. Кирил и Методий“ минава на онлайн

...
Великотърновският университет Св. св. Кирил и Методий“ минава на онлайн
Коментари Харесай

COVID-19 затвори Великотърновския и Русенския университет

Великотърновският университет „ Св. св. Кирил и Методий “ минава на онлайн образование до 8 ноември.

Това стана със заповед на ректора Христо Бонджолов. Тя е издадена по отношение на усложнената конюнктура и увеличнието на случаите на ковид.

Заповедта влиза в действие от 27 октомври до 8 ноември:

1. Всички студенти и специализанти от Великотърновския университет , Филиала във Враца и Педагогическия лицей в Плевен да преминат към електронно образование (с далечен достъп) посредством потреблението на MS Teams, Zoom, Гугъл Meet и Webex при опазване на седмичното разписание.

2. Провеждането на изпитите да се реализира електронно (с далечен достъп) според условията на Правилника за организация и осъществяване на електронно (с далечен достъп) образование, полагане на изпити и видеоконферентна отбрана на дипломни работи във Великотърновския университет „ Св. св. Кирил и Методий “, признат с решение на Апелативен съд № 10/27.07.2020 година, като всеки учител навреме разгласява информация в електронната система Е-преподавател.

3. Преподавателите се задължават да обезпечат съответния хорариум по образователните дисциплини за зимния учебен срок на образователната 2020-2021 година с електронни средства за образованието на студентите и специализантите според Правилника, посочен в т. 2 от заповедта.

4. Процедурите за заемане на университетски длъжности и обществените отбрани на дисертационни писания да се организират онлайн.

5. Събитията, планувани в посочения интервал, да се организират в електронна среда, а в случай че това е невероятно, да бъдат отсрочени.

6. Всички административни здания на Великотърновския университет , на Филиала във Враца и на Педагогическия лицей в Плевен да продължат работа с откритото работно време при съблюдаване на условията за физическа отдалеченост, хигиена на ръцете, стерилизация и носене на защитни маски на лицето или шлемове.

И Русенският университет „ Ангел Кънчев “ ще премине на онлайн образование за две седмици, заяви ректорът на висшето образователно заведение чл.-кор. проф. Христо Белоев, като се базира и на рекомендациите на министъра на опазването на здравето доктор Костадин Ангелов в тази посока.

От разстояние в електронна среда ще минават всички образователни занятия в университет а от 26 октомври до 8 ноември. До този миг това важеше единствено близо 1500 студенти от факултет „ Бизнес и мениджмънт “, като мярката беше превантивна, с цел да се избегне скупчването на доста хора на едно място.

„ Обстановката в страната се усложнява. В Русе и Разград ситуацията също е обезпокоително и следва да бъде разгласен „ червен “ код. В няколко поредни диалога през днешния ден с шефа на РЗИ-Русе доктор Маргарита Николова изяснихме обстановката в Русе и района и нуждата от прекосяване в онлайн образование за две седмици “, разяснява в профила си във Facebook проф. Белоев.

Той посочи, че заповедта за прекосяване на Русенския университет в онлайн образование за две седмици следва да бъде издадена в утрешния ден.

 за национално и международно стопанство също мина напълно на онлайн образование. Целта е да се предпазят студентите, преподавателите и администрацията от  ковид а. Това излиза наяве от заповед на ректора на  УНСС  проф. доктор Димитър Димитров.

" Присъствените  в Университета за национално и международно стопанство ще бъдат прекратени считано от 21.10 до 27.10 в това число ", излиза наяве от документа.

В образователната сграда ще се влиза единствено през основния вход, а останалите входове ще се употребяват само при изключителни обстановки. Достъпът на студенти и външни лица се не разрешава.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР