Великотърновският университет отбелязва днес Деня на Свети Евтимий Патриарх Търновски.

...
Великотърновският университет отбелязва днес Деня на Свети Евтимий Патриарх Търновски.
Коментари Харесай

Великотърновският университет отбелязва Деня на Свети Евтимий

Великотърновският университет отбелязва през днешния ден Деня на Свети Евтимий Патриарх Търновски. Преди 18 години в двора на университета стартира градежът на храм, носещ името на книжовника и светеца. Дарителската акция за неговото довеждане докрай продължава, заяви БНР.
В незавършения православен храм свещеници ще отслужат празничен акатист. Отец Йордан Симеонов прикани за продължение на просветителското дело на Свети Евтимий Търновски: „ Всеки в мястото, в призванието, където се намира, да бъде последовател на делото на Свети Евтимий, тъй като без вярата, без духовността, без просветата нямаше да я има България, нямаше да има и български народ “.

Направени са кубетата, работи се по санирането на храма, донорите откликват, разясни ректорът на Великотърновския университет проф. Христо Бонджолов:

„ Трябва да се създадат и от вътрешната страна нещата. Много разноски има. Тук има характерни действия, които не опират единствено до средствата и до желанието да го създадем. Но ще стане, зависи и от нас “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР