Великотърновският Ротаракт клуб организира за втора поредна година благотворителната кампания

...
Великотърновският Ротаракт клуб организира за втора поредна година благотворителната кампания
Коментари Харесай

Благотворителна кампания "С цвете в ръка" на Ротаракт клуб Велико Търново

Великотърновският Ротаракт клуб провежда за втора поредна година благотворителната акция „ С цвете в ръка против репродуктивните проблеми ”. При първото осъществяване на плана, младите ротарианци подкрепят една двойка с репродуктивни проблеми, която в този момент чака своето първо дете.

         Проектът „ С цвете в ръка против репродуктивните проблеми ” се реализира с поддръжката на община Велико Търново и фондация „ Искам бебе ”. Събраните средства ще бъдат предоставени на фондация „ Искам бебе ”, а посредством чоп ще бъде определена една двойка, нуждаеща се от донорски генетичен материал.

         Благотворителната акция „ С цвете в ръка против репродуктивните проблеми ” ще се организира на 7ми и 8ми март от 15.00 ч. до 20.00 ч. на две местоположения в централната градска част на остарялата столица – пред община Велико Търново и пред постройката на Централната поща. Средствата ще бъдат събирани в специфични урни, като за всяко подаяние на стойност над 5 лева, уредниците ще подаряват единични бройки цветя.

         Великотърновският Ротаракт клуб е един от най-активните в България. Младите ротарианци осъществят голям брой планове, ориентирани към публично значими проблеми или в помощ на хора в потребност. Една от последните осъществени от клуба благотворителни начинания, е „ Купи и подари ”, чиято цел е събирането на дарения под формата на хранителни артикули и даването им на хора в неравностойно състояние. По време на акцията „ Купи и подари ”, ротаракторите събраха 1 400 кг. храна, с която в навечерието на Коледните и Новогодишните празници, зарадваха 66 души от Велико Търново и региона.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР