Великолепна победа – само така може да се опише представянето

...
Великолепна победа – само така може да се опише представянето
Коментари Харесай

Григор го направи! Спечели невероятно труден мач и продължава към титлата


Великолепна победа – единствено по този начин може да се опише представянето на Григор Димитров против Ник Кирьос на осминафинала на Australian Open 2018. Световният номер 3 сподели изрично за какво е толкоз високо в ранглистата и завоюва със 7:6 (3), 7:6 (4), 4:6, 7:6 (4) дербито на деня при мъжете.

Така Димитров отива на четвъртфинал, където ще играе с британеца Кайл Едмънд. Първият сет стартира по познатия непосилен метод за Григор през тази година – с две двойни неточности в откриващия му сервис гейм, като в него българинът водеше с 40:0 и позволи равнене, само че за благополучие се събра и не се стигна до драмата на точки за пробив.

Пръв до точки за пробив стигна Димитров – в шестия гейм. Това стана след вълшебен печеливш блок ретур от бекхенд на нашето момче, кацнал тъкмо в ъгъла на полето и двойна неточност на Кирьос, което докара нещата до 15:40.



Последва обаче рецитал на австралиеца от сервис – подъл подсечен сервис на форхенда на Григор, който българинът колкото да върна и Кирьос елементарно го приключи, по-късно ас. Димитров съумя да направи още един прекрасен ретур, от форхенд, за трета точка за пробив, само че Кирьос отговори с първи сервис и извънредно техничен форхенд противоположен диагонал, който му донесе непосредствено точката, а по-късно началният удар подсигури идващите две точки за австралиеца.

До края на сета имаше единствено още един по-труден гейм за сервиращите – при 5:5, на начален удар на Григор. В него необикновен въртелив форхенд на Кирьос докара нещата до 40:40, само че в последвалото дълго разиграване Димитров сподели страхотна издръжливост от форхенд и взе точката, което се оказа решаващо за гейма. В тайбрека Димитров удари пръв, с минипробив за 2:0 точки, след страховит ретур и академично излизане на мрежата, а по-късно организира две точки по учебник на собствен сервис и дочака неточност от форхенда на Кирьос, за задатък от 5:2 точки. Чак освен това състояние българинът направи пропуск от форхенд, само че се реваншира в идващото разиграване още веднъж от форхенд, за 6:3 точки, а Кирьос оказа помощ с двойна неточност, за 7:3 в интерес на Григор.

actualno.com

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР