Великолепен сладкиш с наситен шоколадов вкус и интересна визия. Изключително

...
Великолепен сладкиш с наситен шоколадов вкус и интересна визия. Изключително
Коментари Харесай

Чаша грис + 2 чаши кисело мляко: На това му викам аз от нищо нещо! Великолепен сладкиш:

Великолепен сладкиш с кондензиран шоколадов усет и забавна визия. Изключително елементарен и бърз, като основа ви трябват 1 чаша грис и 2 чаши кисело мляко. Сигурни сме, че рецептата ще ви стане обичана – освен поради усета, само че и поради бързината и простотата, с която се подготвя. Измерете с чаша от 200 мл, само че можете да употребявате и чаша от 250 мл. Ето какво ви би трябвало за страхотния Сладкиш Черно и Бяло:

Сладкиш Черно и Бяло

Продукти:

1 чаша грис 1 чаша захар 2 чаши кисело мляко (леко хладко, не студено) 1/2 чаша олио 1 чаша брашно 1 дребна чаена лъжичка бакпулвер или сода за хляб 2 супени лъжици какао на прах 2 супени лъжици брашно

Приготвяне:

Смесете една чаша грис и захар в дълбока купа, по-късно прибавете киселото мляко, разбъркайте и оставете настрани за 15 минути, с цел да набъбне грисът.

След това прибавете половин чаша олио и пресятото брашно, смесено с бакпулвера. Разбийте добре с ръчна бъркалка, до момента в който се разбият всички бучки и се получи хомогенна примес.

 тесто с грис

Разделете сместа на две равни елементи. В едната сложете две лъжици какао, а в другата две лъжици брашно. Смесете до гладкост.

 крем с какао

Вземете форма или незапалим съд и го намажете единствено с растително масло (една супена лъжица е достатъчна). След това започнете поредно да гребете от тестото и да цялостните формата, като редувате двете смеси.

 кекс шах мат

Една супена лъжица бяла примес, по-късно една супена лъжица кафява примес и по този начин до напълване. След това прокарайте дървена пръчица по повърхността, с цел да извършите шарки.

 шарене сладкиш

 шахматен кекс

Разклаща се и се пече в авансово загрята фурна на 180 градуса за 35-40 минути.

 сладкиш шах и мат

Извадете и оставете да изстине. След това го нарежете и поднесете, като по избор може да го поръсите с пудра захар.

 сладкиш черно и бяло

 кекс черно и бяло

Да ви е сладко!

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР