Великобритания заяви днес, че ще изпрати експерти, които да помогнат

...
Великобритания заяви днес, че ще изпрати експерти, които да помогнат
Коментари Харесай

Великобритания ще изпрати експерти по военните престъпления в Украйна


Англия съобщи през днешния ден, че ще изпрати специалисти, които да оказват помощ на Украйна при събирането на доказателства и следствието на военни закононарушения. Те ще дойдат в Полша при започване на май, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция. Украйна заяви, че проверява към 7600 евентуални военни закононарушения и минимум 500 обвинени след началото на съветската инвазия на 24 февруари.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 4775
" Русия донесе безчовечие в Украйна и извърши отвратителни зверства, в това число против дами. Британският експертен опит ще помогне да бъде разкрита истината и режимът на (руския президент Владимир) Путин да понесе отговорност за дейностите си ", съобщи външната министърка Лиз Тръс. Информацията беше оповестена в миг, когато Тръс отпътува за Хага, с цел да се срещне с ръководителя на Международния углавен съд арбитър Пьотър Хофмански и нейния сътрудник от Нидерландия Вопке Хукстра.

" Екипът от експерти ще оказва помощ на украинското държавно управление, до момента в който то събира доказателства и проверява военни закононарушения, и ще включва специалисти по обвързвано с спорове полово принуждение ", се споделя в изказване на английското външно министерство.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР