Великобритания въвежда задължителен PCR тест и за ваксинираните български граждани

...
Великобритания въвежда задължителен PCR тест и за ваксинираните български граждани
Коментари Харесай

Англия въвежда задължителен PCR тест и за ваксинираните българи

Англия вкарва наложителен PCR тест и за имунизираните български жители от 30 ноември 2021 година Това заяви Министерството на външните работи.

По информация на посолството ни в Лондон от 4 часа сутринта във вторник всеки изцяло имунизиран жител, който влиза на територията на Англия от страна отвън аления лист, каквато все още е и България, би трябвало да си направи PCR тест до втория ден от идването и да се самоизолира до приемането на отрицателен резултат.

Ако резултатът от PCR теста се забави, жителят би трябвало да се самоизолира, до момента в който резултатът от теста стане прочут или до 14-ия ден след идването, според от това кое от двете условия настъпи по-рано. Всички, които са били в контакт с хипотетичен случай на разновидността " Омикрон ", също би трябвало да се самоизолират, без значение дали са били имунизирани.

Остава в действие и условието за попълване на формуляр за локализация на пасажера: https://www.gov.uk/provide-journey-contact-details-before-travel-uk

Тестовете при пътуването до Англия могат да се резервират през: https://www.gov.uk/find-travel-test-provider.
 Мароко бори новия Коронавирус вариант като стопира полетите до страната
Мароко бори новия Коронавирус вариант като стопира полетите до страната

Това става от 30 ноември

Българските жители, които не са изцяло имунизирани, би трябвало да създадат тест за COVID-19 в границите на 3 дни преди тръгване за Англия. Те би трябвало да резервират и заплатят PCR проби за втория ден и осмия ден от идването си, както и да попълнят формуляра за локализация на пасажери в границите на 48 часа преди да идването им. След това те би трябвало да останат под карантина за 10 дни вкъщи или друго място, където са отседнали , и да създадат PCR тест за COVID-19 на или преди ден 2 и дневно 8. Ако пробата за втория ден е позитивен, жителите би трябвало да се самоизолират за 10 дни. В този случай не е належащо да се прави тест за осмия ден. Ако пробата за втория ден е негативен, би трябвало да бъде изработен и пробата за осмия ден. В случай че пробата на осмия ден е позитивен, жителите би трябвало да се самоизолират за 10 дни.

Информация за въведените ограничавания и условията за тестванията може да бъде открита на следния държавен уебсайт: https://www.gov.uk/guidance/travel-to-england-from-another-country-during-coronavirus-covid-19.

Повече информация може да бъде открита и на уеб страницата на Министерство на външните работи https://www.mfa.bg/bg/situationcenter/31992
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР