Великобритания В седем часа местно време започна изборният ден във

...
Великобритания В седем часа местно време започна изборният ден във
Коментари Харесай

Слаб интерес към балотажа и при българите зад граница

Англия

В седем часа локално време стартира изборният ден във Англия, където секциите са най-вече зад граница - 132, 46 от тях в Лондон.

" В българското школо " Васил Левски " в Баркинг има 4 изборни секции. Гласуването е обикновено. Хората са малко по-малко от предишния път, само че въпреки всичко имаме гласоподаватели и всичко, е наред ", сподели Милена Везенкова, представена от Българска национална телевизия.

Германия

В Германия на балотажа гласоподават в усложнена Ковид-ситуация. Там са разкрити 82 секции. Нямаме проблеми с машините и бюлетините, само че изборната интензивност е доста ниска, споделят от една от секциите в Берлин.

" Изборният ден в Берлин стартира тъкмо в 7 часа. До момента изборната интензивност в четирите секции, които се намират в посолството е извънредно ниска. Също по този начин, сътрудниците, които са в западен Берлин оповестяват, че и в техните 3 секции изборната интензивност е ниска ", сподели Катя Костова, ръководител на СИК - Берлин.

Повече хора се стекоха в секциите в следобедните часове и изборната интензивност на българите в Германия се изравни с тази от преди седмица.

Белгия

Сънародниците ни, които живеят и работят в Белгия, гласоподават в 15 секции в цялата страна.

" Гласуването мина доста бързо, безболезнено. Всичко беше наред. Дано към този момент да е последно, тъй като ще би трябвало да ни заплащат бензина, че идваме от доста надалеч ", споделя избирателка.

" Вече мисля, че има повече изясненост какво желаеме българският народ. Така че се надявам в действителност да бъдат последните избори ", сподели гласоподавател.

Люксембург

Две секции са разкрити и в Люксембург. До ранния следобяд изборната интензивност и в двете страни е била ниска.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР