Великобритания трябва да създаде нова такса за автомобилистите, която да

...
Великобритания трябва да създаде нова такса за автомобилистите, която да
Коментари Харесай

Задава се нов данък за водачите на е-коли

Великобритания би трябвало да сътвори нова такса за автомобилистите, която да запълни голямата дупка, отваряща се в бюджета с навлизането на от ден на ден електрически автомобили в страната.

Комитетът Transport Select счита, че държавното управление би трябвало да полза автомобилистите на база изминато разстояние в резултат на намаляването на продажбата на бензинови и дизелови коли. Ако не бъдат подхванати дейности, Англия е изправена пред „ черна дупка” в размер на 35 милиарда паунда, защото по-малката консумация на бензин и дизел води до по-малки приходи от налози и акцизи.

Взети дружно, така наречен Vehicle Excise Duty (VED) (данък върху всеки автомобил, който се движи по пътната мрежа в Обединеното кралство) и акцизът върху горивото, който всеки водач заплаща на бензиностанцията, възлизат на към 35 милиарда паунда годишно, само че нито един от тези данъци не се постанова върху електрическите автомобили.

Комитетът предизвестява, че евентуално няма да има никакви приходи от тези източници до 2040 година Напомняме, че Англия взе решение да забрани продажбата на коли с ДВГ през 2030 година

На Острова се обмисля облагане на автомобилистите с такса, употребявайки технология за следене на придвижването им.

Всичко за новата такса, която обмислят на Острова може да прочетете на новия ни авто уебсайт
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР