Великобритания трябва да поиска удължаване на своя пост-Брекзит преходен период,

...
Великобритания трябва да поиска удължаване на своя пост-Брекзит преходен период,
Коментари Харесай

Георгиева към Лондон: Удължете преходния период след Брекзит


Англия би трябвало да изиска удължение на своя пост-Брекзит временен интервал, с цел да понижи несигурността в миг, в който международната стопанска система страда тежко от пандемията, съобщи ръководещият шеф на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева, съобщи Ройтерс.

„ Трудно е и дано да не го вършим още по-трудно “, съобщи Георгиева в излъчено през днешния ден изявление за Би Би Си, съобщи БНР.

„ Моят съвет е да се потърсят способи, по които този детайл на неустановеност да бъде понижен в полза на всички – на Обединеното кралство, на Европейски Съюз, на целия свят “, добави тя.

Преходният интервал следва да завърши на 31-ви декември, след което би трябвало да се усилят бариерите пред износа и вноса, в случай че до тогава не бъде реализирано ново комерсиално съглашение -  предизвикателство, което е в допълнение усложнено от коронавирусната рецесия.

В изявлението си за радио Би Би Си, ръководещият шеф на МВФ похвали незабавните ограничения, подхванати от английското финансово министерство и Английската централна банка, за които тя сподели, че са подхванати " рано " и са добре координирани.

" Този доста мощен пакет от ограничения оказва помощ на Обединеното кралство, само че като се има поради забележителната роля на Англия в международната стопанска система, това в действителност оказва помощ на всички “, означи Георгиева.

Британското държавно управление усили разноските и понижи налозите като част от подхванатите ограничения, което съгласно бюджетната работа на Англия ще костват 100 милиарда паунда. Правителството също по този начин даде държавни гаранции за фирмени заеми в размер на 330 милиарда паунда.

От своя страна Английската централна банка понижи незабавно главната английска рента до рекордно дъно от 0,1% и усили програмата си за покупки на облигации, известна като " количествени удобства ", с 200 милиарда паунда.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР