Великобритания трябва да остане на европейския единен пазар и да

...
Великобритания трябва да остане на европейския единен пазар и да
Коментари Харесай

Великобритания се надява да остане на европейския пазар през прехода

Великобритания би трябвало да остане на европейския обединен пазар и да одобри свободното придвижване на хора през преходния интервал, откакто напусне Европейски Съюз, съобщи представителят по въпросите на Brexit на опозиционната Лейбъристка партия Кийр Стармър. В авторски материал за „ Обзървър” той показва, че плавното обособяване от Европейски Съюз ще избегне шока за английската стопанска система.
" Лейбъристката партия ще търси преходна договорка, която да поддържа същите съществени правила на партньорство с Брюксел”, написа политикът.
" Това значи, че ще се стремим да останем в митническия съюз и в границите на единния пазар през този интервал. Ще се придържаме към общите правила и на двете ", сподели той, намеквайки, че свободното придвижване на хора от Европейски Съюз на Острова може да продължи.
Стармър добави, че битката с имиграцията " би трябвало да бъде прегледана в окончателната договорка ", защото това беше основен въпрос в миналогодишния референдум за излизане от европейската общественост, осведоми БГНЕС.
Той загатна още, че Лондон може да се стреми да резервира някаква форма на участие в митническия съюз даже след приключването на преходния интервал.
Опозиционерът осъди " идеологическата фикс идея " на държавното управление, което принуждава преместването от Англия на всички структури на Европейски Съюз след март 2019 година
Лейбъристката партия е в добра позиция, откакто консерваторите на министър-председателя Тереза Мей изгубиха болшинството си след парламентарните избори през юни и ръководят с поддръжката на Демократическата съюзническа партия на Северна Ирландия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР