Великобритания смята да повдигне случая с отровения руски двоен агент

...
Великобритания смята да повдигне случая с отровения руски двоен агент
Коментари Харесай

Великобритания търси съдействие от НАТО за случая ”Скрипал”

Великобритания счита да повдигне случая с отровения съветски двоен сътрудник пред своите съдружници от НАТО, са декларирали от английското министерство на защитата малко откакто в събота бе извършено съвещание на изключителния съвет, прочут като „ Кобра “, написа вестник The Independent, представен от "Фокус ".

„ Не бива да избързване, само че би трябвало да имаме отговарящ отговор и това е нещо, което ще обсъдим с нашите сътрудници от НАТО “, съобщи Тобиас Елууд от ведомството.

В късния следобяд на събота вътрешният министър на Англия Амбър Руд свика съвещание на изключителния съвет поради случая на отровения съветски двоен сътрудник Сергей Скрипал.

66-годишният някогашен шпионин и неговата щерка бяха признати в болница, откакто на четвърти март са попаднали под въздействието на „ доста рядко “ влияещо на нервната система вещество.

Властите подозират, че казусът може да съставлява опит за ликвидиране на съветския разузнавач, който е предоставял информация на английското разузнаване.

Следователи са разкрили с леди от нервнопаралитичното вещество , с което са били отровени някогашният съветски шпионин Сергей Скрипал и щерка му, в ресторант. Двамата се хранили там предходната неделя следобяд, съобщи Би Би Си, представена от Дарик. Веществото било намерено в италианския ресторант "Дзици " в град Салисбъри, Южна Англия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР