Великобритания ще предостави на Украйна нов голям пакет военна помощ

...
Великобритания ще предостави на Украйна нов голям пакет военна помощ
Коментари Харесай

Британският премиер обеща на Украйна още 125 зенитни оръдия и технологии за противодействие на смъртоносните ирански дронове

Великобритания ще даде на Украйна нов огромен пакет военна помощ за въздушната защита, тъй че да бъде предпазено цивилното население и инфраструктурата на страната от съветските набези. Това съобщи министър председателят на Англия Риши Сунак, който посети Киев.
 
Възлизащият на 50 милиона паунда пакет включва 125 зенитни оръдия и технологии за противопоставяне на смъртоносните дронове, доставени на Кремъл от Иран. Технологиите включват десетки радари и електронни бойни устройства за обезопасяването на дроновете. Това е първото посещаване на Сунак в Киев, откакто встъпи в служба.
 
Говорител на Даунинг стрийт съобщи, че визитата на Сунак е било за " потвърждаване на английската поддръжка за Украйна ".
 
От своя страна Зеленски написа в Twitter, че " двамата са разискали най-важните въпроси за двете страни и за световната сигурност, че те в този момент са по-силни и ще реализиран мечтаните резултати ". 
 
" Англия и Украйна знаят какво значи да отстояваш свободата. С другари като вас на наша страна, ние сме уверени в нашата победа ", написа Зеленски.
 

Thank you,. With friends like you by our side, we are confident in our victory. Both of our nations know what it means to stand up for freedom
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР